Bez Sauera či Hollého. Dvadsaťjednotka v októbri s dvomi nováčikmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bez Sauera či Hollého. Dvadsaťjednotka v októbri s dvomi nováčikmi
Tréner Kentoš povolal na októbrový zraz 23 hráčov.
Tréner Kentoš povolal na októbrový zraz 23 hráčov.TASR
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš (49) nominoval na októbrový zraz 23 hráčov. Medzi nimi sú aj dvaja nováčikovia Matej Riznič (19) z FC Petržalka a Timotej Jambor (20) (MŠK Žilina). Slováci si najskôr zmerajú sily s Poľskom v Košiciach (12. októbra o 18:00) a následne v neoficiálnom stretnutí s MFK Dukla Banská Bystrica v popradskom NTC (17. októbra o 15:00).

Kentoš nemôže opäť rátať so stredopoliarom Martinom Šviderským, ktorý je dlhodobo zranený. Kemp si dvadsaťjednotka rozloží v Poprade a v prípravnom zápase proti Poľsku nastúpi premiérovo v Košickej futbalovej aréne. Počas predchádzajúcich asociačných termínov videli tréneri v akcii 41 hráčov.

"Podarilo sa nám nabudovať základy nášho herného štýlu. V tejto fáze sa chceme posunúť v tomto procese ďalej, a preto sme v nominácii neurobili veľa zmien, tak ako to bolo v predošlých. Keďže Dominik Hollý dostal nomináciu do A-tímu, rozhodli sme nominovať Mateja Rizniča, ktorý podáva stabilné výkony v Petržalke."

"Timotej Jambor podával dobré výkony už v reprezentácii do 20 rokov, zranenie mu však vystavilo stopku na to, aby bol s nami už počas septembrového zrazu. Teraz je zdravý, postupne sa prebojováva do základnej zostavy Žiliny, preto je v našej nominácii," povedal pre futbalsfz.sk hlavný tréner.

Nominácia:

Brankári: Ľubomír Belko (MŠK Žilina), Michal Kukučka (AS Trenčín), Jakub Surovčík (AC Sparta Praha)

Obrancovia: Martin Gomola (MŠK Žilina), Nicolas Šikula (FK Pohronie), Samuel Bagín (AS Trenčín), Patrik Leitner (MŠK Žilina), Sebastian Kóša (FC Spartak Trnava), Adam Obert (Cagliari Calcio), Dominik Javorček (MŠK Žilina), Alexander Selecký (MFK Ružomberok)

Stredopoliari: Sebastián Nebyla (NK Istra 1961), Mario Sauer (MŠK Žilina), Tomáš Rigo (FC Baník Ostrava), Matej Riznič (FC Petržalka), Dominik Veselovský (FK DAC 1904 Dunajská Streda), Artur Gajdoš (AS Trenčín)

Útočníci: Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze), Adam Tučný (MFK Ružomberok), Adam Horvát (FK Pohronie), Nino Marcelli (ŠK Slovan Bratislava), Timotej Jambor (MŠK Žilina), Roman Čerepkai (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)