V Lenzerheide najrýchlejšia v šprinte Braisazová-Bouchetová, Kapustovej životný výsledok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Lenzerheide najrýchlejšia v šprinte Braisazová-Bouchetová, Kapustovej životný výsledok

Braisazová-Bouchetová počas streľby. Vo štvrtok bola bezchybná.
Braisazová-Bouchetová počas streľby. Vo štvrtok bola bezchybná.Profimedia
Francúzska biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová (27) suverénnym spôsobom triumfovala vo štvrtkovom šprinte žien na 7,5 km na podujatí 3. kola Svetového pohára v Lenzerheide. Vo švajčiarskom stredisku predviedla čistú streľbu a pripísala si piate individuálne prvenstvo v seriáli.

V cieli mala náskok 12,2 sekundy pred druhou Nórkou Ingrid Landmarkovou Tandrevoldovou, ktorá si udržala pozíciu líderky celkového poradia SP a naďalej vedie aj klasifikáciu šprintu. Pódium doplnila Talianka Lisa Vittozziová (+17,2 s).

Jediná Slovenka v štartovom poli Ema Kapustová dosiahla najlepší výsledok v rámci SP. Zastrieľala čisto a vo svojom štvrtom štarte v prestížnom seriáli obsadila 41. miesto (+2:47,9 min), pričom len o vlások jej uniklo bodované umiestnenie. Jej doterajším maximom bola 55. priečka zo stíhacích pretekov v rakúskom Hochfilzene. 

Pôvodne mala figurovať v štartovej listine aj jej krajanka Júlia Machyniaková, ktorá však ochorela a na preteky nenastúpila. Sestry Mária a Zuzana Remeňové podujatie v Lenzerheide vynechávajú.

Domáca biatlonistka a spolufavoritka na prvenstvo Häckiová-Grossová mala síce rýchle lyže, ale po úvodnej ležke musela absolvovať až dva trestné okruhy a jej šance na úspešný výsledok výrazne klesli. S číslom 22 vybehla na trať Braisazová-Bouchetová, ktorá na oboch položkách predviedla čistú streľbu. Dvadsaťsedemročná Francúzka k tomu pridala bleskovú rýchlosť a najlepšie si poradila s nástrahami kopcovitého profilu trate.

Ohroziť ju mohla Landmarková Tandrevoldová so štartovým číslom 38. Aj Nórka trafila všetkých desať terčov, bežecky však za Francúzkou zaostala o vyše dvanásť sekúnd. Čisto zastrieľala aj tretia Vittozziová, ktorá sa posunula v celkovom poradí pred Lou Jeanmonnotovú na druhú pozíciu.

Využila skutočnosť, že Francúzka neštartuje v Lenzerheide po pozitívnom teste na koronavírus. Sympatický výkon podala Nemka Franziska Preussová, ktorá sa vrátila do súťažného diania po prekonaní covidu siedmym miestom.

Šprint žien, Lenzerheide:

TOP 10 ženského šprintu vo švajčiarskom Lenzerheide.
TOP 10 ženského šprintu vo švajčiarskom Lenzerheide.Flashscore

...

39. Daria Virolainenová (Fín.) +2:41,3 (2) 

40. Noora Kaisa Keranenová (Fín.) +2:43,8 (1)

41. Ema Kapustová (SR) +2:47,9 (0)