Premiérový triumf Nemca Reesa, Sklenárik vo vytrvalostných pretekoch až v siedmej desiatke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový triumf Nemca Reesa, Sklenárik vo vytrvalostných pretekoch až v siedmej desiatke

Rees odštartoval sezónu vo veľkom štýle - prvým kariérnym víťazstvom v SP.
Rees odštartoval sezónu vo veľkom štýle - prvým kariérnym víťazstvom v SP.Profimedia
Nemecký biatlonista Roman Rees (30) zaznamenal svoje premiérové víťazstvo vo Svetovom pohári. V nedeľu triumfoval vo švédskom Östersunde vo vytrvalostných pretekoch na 20 km, keď urobil na strelnici jedinú chybu.

V cieli mal pred krajanom Justusom Strelowom (jedna trestná minúta) náskok 12,1 sekundy, tretí skončil s dvoma netrafenými terčmi suverén uplynulej sezóny Johannes Thingnes Bö z Nórska (+25,0). Jediný slovenský reprezentant na štarte Tomáš Sklenárik si pripísal štyri trestné minúty a obsadil 62. miesto.

Rees bol v doterajšej kariére v prestížnom seriáli na pódiu iba dvakrát za tretie miesto, v úvodných individuálnych pretekoch novej sezóny však nenašiel premožiteľa. Tridsaťročný Nemec vybielil 19 z 20 terčov, keď zaváhal jediný raz na záverečnej položke, no stačilo mu to na prvenstvo. Konkuroval mu krajan Strelow, v bežeckej stope však bol pomalší, no aj tak je to pre neho doterajšie kariérne maximum.

Nemci boli na prvých dvoch miestach v SP naposledy v januári 2017 v Oberhofe. Topfavorit Johannes Thingnes Bö netrafil po jednom terči na prvej a štvrtej položke a to znamenalo tretiu priečku o štyri sekundy pred štvrtým Andrejsom Rastorgujevsom z Lotyšska a piatym Švajčiarom Sebastianom Stalderom. Nemecký úspech podporil deviatou priečkou Benedikt Doll.

Skelenárik bežecky nesklamal, ale na strelnici si pripísal až štyri chybné výstrely a na bodované miesta tak pomýšľať nemohol. Tri neúspešné výstrely mal v ľahu, jeden v stoji a bez chyby zvládol až záverečnú položku (1-1-2-0). V cieli mal na víťazného Reesa manko 5:14,4 min.