Bodová žatva mladých Slovákov v zámorí, Petrovský hetrikovým hrdinom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bodová žatva mladých Slovákov v zámorí, Petrovský hetrikovým hrdinom
Mladíkom spod Tatier to za oceánom sypalo.
Mladíkom spod Tatier to za oceánom sypalo. Profimedia
Slovenský hokejista Servác Petrovský strelil hetrik v nočnom zápase kanadskej juniorskej súťaže OHL. V rovnakej súťaži sa darilo aj Filipovi Mešárovi a produktivitu 18-ročných Slovákov doplnili rovesníci Samuel Honzek a Viliam Kmec z WHL.

Owen Sound Attack - Erie Otters 6:3

Center, ktorý patrí organizácii Minnesota Wild, otvoril v 12. minúte skóre zápasu a v tretej tretine upravovall na 4:2 aj 5:2. Po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu. Jeho tím vyhral tretí duel po sebe a posunul sa na druhé miesto Západnej konferencie.

Petrovský odohral v prebiehajúcej sezóne 16 zápasov a zaznamenal v nich už 18 bodov (6+12).

North Bay Battalion - Kitchener Rangers 3:4

Darilo sa aj Filipovi Mešárovi, ktorý pomohol gólom a asistenciou k víťazstvu Kitcheneru Rangers a na ľade North Bay Battalion sa stal prvou hviezdou duelu.

Slovenský útočník v 11. minúte strelil úvodný zásah stretnutia a v 39. prihral na štvrtý gól svojho tímu. V desiatich zápasoch OHL zaznamenal už šesť presných zásahov a päť asistencií.

Prince George Cougars - Vancouver Giants 6:4

V domácom drese si pripísal na konto dve asistencie obranca Viliam Kmec. Jeho náprotivok a krajan Samuel Honzek strelil gól a pridal dve asistencie, čím oslávil svoje osemnáste narodeniny. Celkovo slovenský center zaznamenal v 19 dueloch prebiehajúceho ročníka už 28 bodov (12+16)