Silent Killer je späť. Neporazená mamička Szabová sa vracia do Oktagonu po dvoch rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Silent Killer je späť. Neporazená mamička Szabová sa vracia do Oktagonu po dvoch rokoch

Szabová (vpravo) nestála v klietke dva roky.
Szabová (vpravo) nestála v klietke dva roky.Profimedia
Štyri profizápasy, štyri víťazstvá. Túto stopercentnú bilanciu si v organizácii Oktagon MMA drží slovenská bojovníčka Lucia Szabová (26). Od jej posledného súboja v klietke však ubehli už dva roky. 7. októbra sa na turnaji s poradovým číslom 47 v Bratislave vráti do kolotoča bojových športov.

"Silent Killer", ako znie jej prezývka, bola v minulosti najväčším talentom ženskej MMA scény na Slovensku. Jej kariéru však prerušili materské povinnosti a tak tvrdé súboje v Oktagone vymenila za starostlivosť o svoju dcérku. Aj počas prestávky sa však udržiavala vo forme a na sociálnych sieťach zverejňovala fotografie z tréningov.

Teraz ale nastal čas vrátiť sa späť do boja. Turnaj na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu pred domácim publikom predstavuje ideálnu platformu. Luciu Szabovú čaká prvá výzva v podobe Švédky Alexandry Andersrödovej, pričom pôjde o zápas pod pravidlami "underground", teda v postoji.

"Ostrá bojovníčka s nabrúsenými kolenami a lakťami má v kickboxe a muay thai cez 30 zápasov. V bitke so Szabovou môže pomstiť svoju krajanku Corneliu Holmovú, ktorú 'Silent Killer' porazila vo svojom poslednom dueli pred dvomi rokmi," propaguje organizácia meranie síl na sociálnych sieťach.

"Trénujem, koľko sa dá, energie nazvyš veľa neostáva. Ale mám to vlastne asi rada, že zo seba vydám maximum a potom si ten zápas idem už len vychutnať," napísala Szabová na svojom Instagrame.

Hlavným ťahákom Oktagonu 47 bude titulový zápas medzi Karlosom Vémolom a Košičanom Pavlom Langerom. Pozornosť púta aj súboj legendárneho Ivana Buchingera s mladým Čechom Jakubom Tichotom, ktorý ho vyzýval už dlhšie.

Karol "Bomby" Ryšavý sa pokúsi zdolať dvojku rebríčka divízie ľahkej váhy Mateusza Legierskeho a ďalší československý súboj obstarajú Robert Pukač a Matouš Kohout. Premiéru v Oktagone zažije 21-ročná Veronika Smolková z Revúcej, ktorá háji farby banskobystrického Dracula Gymu.

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť na flashscore.ticketportal.sk.