Slovensko má opäť šampióna Oktagonu. Košičan Langer zdolal favorizovaného Poppecka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko má opäť šampióna Oktagonu. Košičan Langer zdolal favorizovaného Poppecka

Rodák z východného Slovenska prepísal históriu.
Rodák z východného Slovenska prepísal históriu.Oktagon MMA
Vyštudovaný IT špecialista Pavol Langer (30) zdolal v hlavnom ťaháku turnaja Oktagon 44 v nemeckom Oberhausene domáceho favorita Alexandra Poppecka (31) na body a stal sa dočasným šampiónom v poloťažkej váhe. Posledným Slovákom, ktorý držal titul v prestížnej organizácii, bol do sobotňajšieho podujatia legendárny Ivan Buchinger (37).

Poppecka hnala za víťazstvom plná hala nemeckých fanúšikov a v prvom kole to vyzeralo, že absolvent Technickej Univerzity v Košiciach bude mať vážny problém zápas dokončiť. Súper mu totiž uštedril niekoľko nepríjemných kopov na lýtko, ktoré okamžite opuchlo a znemožňovalo mu normálne sa pohybovať.

Langer však predviedol svoj povestný pokoj Angličana a v dueli postupne začal vystrkovať rožky. V poslednom kole vytasil zbraň v podobe takedownu a systematicky si dokráčal za víťazstvom, ktoré mu bodoví rozhodcovia udelili v pomere 2:1.

Slovenskému bojovníkovi sa splní sen, keďže najbližšie ho čaká súboj s oficiálnym šampónom v poloťažkej váhe Karlosom Vémolom, o ktorom hovoril aj v exkluzívnom predzápasovom rozhovore pre náš portál: "Vzhľadom na to, že ohlásil aj rozlúčkové zápasy a koniec kariéry, bral by som to ako veľkú česť, ak by sa mi podarilo prebojovať sa až k zápasu s ním a byť jedným z jeho posledných súperov."

Šialenú bitku prinieslo štvrťfinále pyramídy Tipsport Gamechanger. Srb Bojan Veličkovič pokoril domáceho Christiana Jungwirtha po bodovom verdikte rozhodcov (29-28, 29-28, 30-27) a čaká ho odveta s českým fighterom Davidom Kozmom.

Duel ponúkol napínavé momenty. Nemec sa v prvom kole dostal takmer z nemožného škrtenia a hala ho hnala dopredu, v tom treťom musel byť po zásahu lakťom ošetrovaný. Veličkovič následne priznal, že si počas prípravy zlomil rebro a lekári ho od merania síl odhovárali. Do tréningového procesu sa však zapojil už po dvoch týždňoch.

Do semifinále pyramídy postúpil aj Grék Andreas Michailidis, ktorý zdolal Nemca Mohammeda Grabinského v 2. kole po aplikovaní submisie arm-triangle.

Darilo sa takisto Slovákovi Ronaldovi Paradeiserovi, ktorý v 3. kole knokautoval veterána Bellatoru MMA Andrewa Fischera a následne vyzval šampióna ľahkej váhy Loseneho Keitu.