Terminátor utrpel ťažkú porážku. Patrik Kincl obhájil titul v strednej váhe Oktagonu MMA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Terminátor utrpel ťažkú porážku. Patrik Kincl obhájil titul v strednej váhe Oktagonu MMA

Šampión Kincl po zápase oslavoval.
Šampión Kincl po zápase oslavoval.Oktagon MMA
Víťazom očakávanej odvety o titul v strednej váhe sa stal úradujúci šampión Patrik Kincl (33), ktorý v hlavnom ťaháku turnaja s poradovým číslom 43 v pražskej O2 Arene porazil vyzývateľa Karlosa Vémolu (37) na body.

Súboj bývalých priateľov bol druhou kapitolou ich vzájomnej rivality, ktorá sa datuje ešte do júna 2018, keď sa z víťazstva na body tešil "Terminátor". Ich májová bitka priniesla pot, krv, ale aj piskot divákov.

Päťkolové meranie síl totiž ponúklo rovnaký priebeh - Vémola zatlačil Kincla k pletivu, kde sa ho snažil dostať na zem. Šampión sa vytrvalo bránil a prinútil vyzývateľa siahnuť si na dno fyzických síl. Navyše ho zasypával nepríjemnými údermi do tváre, ktoré si vyžiadali svoju daň. Karlos pred záverečným kolom doslova nevidel na jedno oko a jeho vizáž pripomínala zrážku s lokomotívou.

Do poslednej chvíle sa nevedelo, komu pripíšu rozhodcovia víťazstvo. Hoci Attila Végh a mnohí ďalší predpovedali triumf "Inšpektora", David Kozma videl zvíťaziť Vémolu. Kincl jasne viedol v počte signifikantných úderov a zrejme aj z toho dôvodu bol vyhlásený za víťaza.

Pohľad na Vémolu po zápase hovorí za všetko.
Pohľad na Vémolu po zápase hovorí za všetko.Oktagon MMA

Inokedy výrečný Vémola zamieril po vypočutí si verdiktu bez slov do šatne a neprišiel ani na tlačovú konferenciu. V ohrození je tak odveta "Zápasu storočia" s Véghom. Český borec sa totiž nedávno vyjadril, že ak nezdolá Kincla, duel nebude mať zmysel.

"Bola to dlhá cesta plná emócií. Dnes som si prišiel pre ukončenie, nevyšlo to, ale predviedol som taktiku, pre ktorú som sa necítil ohrozený. Porazil som Karlosa v jeho vlastnej hre a to je ešte väčšie víťazstvo, než ak by som ho vypol v prvom kole," povedal šťastný šampión bezprostredne po zápase.

Vynikajúci výkon podal aj Kozma, ktorý si vo štvrťfinálovom zápase pyramídy Tipsport GameChanger poradil na body s Alexom Lohorém a nepustil ho prakticky k ničomu, Francúz si navyše zlomil ruku. Do semifinále postúpil aj Dán Louis Glismann po triumfe nad Melvinom van Suijdamom z Francúzska, ktorý zápas ukončil už v 1. kole na submisiu po aplikovaní omoplaty.

Poliak Mateusz Legierski zdolal domáceho Matěja Kuzníka na body a rovnaký výsledok sa zrodil aj v dueli "Diamantového čáva" Roba Pukača proti Miroslavovi Brožovi. Hoci rozhodcovia prisúdili víťazstvo českému fighterovi, Brož férovo uznal, že to mala byť remíza a následne prijal výzvu Pukača na odvetné stretnutie v Bratislave.

Štatistiky titulového zápasu.
Štatistiky titulového zápasu.Oktagon MMA