Furyho a Usyka čaká v Rijáde zjednocovací boxerský zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Furyho a Usyka čaká v Rijáde zjednocovací boxerský zápas
Dokáže si Fury udržať svoju neporaziteľnosť?
Dokáže si Fury udržať svoju neporaziteľnosť?Profimedia
Zástupcovia profesionálnych boxerov Tysona Furyho (35) a Oleksandra Usyka (36) podpísali zmluvu na historický zjednocovací zápas o titul majstra sveta v ťažkej váhe. Duel sa má uskutočniť v Rijáde, ďalšie podrobnosti vrátane dátumu zatiaľ nie sú známe.

O súboji medzi Furym a Usykom sa hovorí už nejaký čas. Zápas sa mal uskutočniť v apríli tohto roka vo Wembley, ale približne mesiac predtým promotéri oznámili, že sa nedohodli na podmienkach.

"Som šťastný, že duel je konečne podpísaný. Je to najväčší zápas, aký sa môže v našom športe uskutočniť," povedal Furyho promotér Frank Warren pre BBC. "Nemôžem uveriť, že sa to deje, ale je to tak," dodal Usykov promotér Alexander Krassiuk.

Tridsaťpäťročný Brit Fury je šampiónom organizácie WBC, zatiaľ čo o rok starší Ukrajinec Usyk vlastní majstrovské opasky organizácií WBA, WBO a IBF. Víťaz duelu sa stane prvým absolútnym majstrom sveta v ťažkej váhe v ére štyroch opaskov. Posledným absolútnym šampiónom bol Brit Lennox Lewis, ktorý získal opasky organizácií WBC, WBA a IBF v roku 1999.

Fury od roku 2008, keď sa stal profesionálom, vyhral 33 zápasov a raz remizoval. V Rijáde ho 28. októbra čaká netitulový súboj proti hviezde MMA Francisovi Ngannouovi. "Už nemôžeš pred tým utekať ako zajac, Usyk, dostaneš," napísal Fury na Instagrame. Usyk vyhral všetkých 21 svojich zápasov v profesionálnom ringu. V auguste obhájil tituly proti Britovi Danielovi Duboisovi.

Historický duel bude súčasťou takzvanej "Rijádskej sezóny". Festivalu, ktorý sa od roku 2019 koná každú zimu v hlavnom meste Saudskej Arábie. Vlani v auguste Usyk v saudskoarabskej Džidde porazil britského vyzývateľa Anthonyho Joshuu.