Brazília zdolala Švajčiarov a je v osemfinále, hrdinom sa stal Casemiro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília zdolala Švajčiarov a je v osemfinále, hrdinom sa stal Casemiro

Aktualizované
Brazília zdolala Švajčiarov a je v osemfinále, hrdinom sa stal Casemiro
Brazília zdolala Švajčiarov a je v osemfinále, hrdinom sa stal CasemiroStatsperform/Profimedia
Brazília vyhrala aj svoj druhý zápas v skupine G a postupuje do osemfinále. Na prvom mieste tabuľky má šesť bodov a skóre 3:0. V pondelok rozhodol jediným gólom stretnutia Casemiro (31).

Brazília - Švajčiarsko 1:0 (0:0)

Gól: 83. Casemiro

ŽK: Fred - Rieder

Brazília: Alisson - Militao, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro - Casemiro, Fred (58. Guimarães) - Raphinha, Paqueta (46. Rodrygo), Vinícius - Richarlison

Švajčiarsko: Sommer - Widmer, Akanji, Elvedi, R. Rodríguez - Freuler, Rieder (59. Steffen), Xhaka, Sow - Embolo, R. Vargas (59. E. Fernandes)

Švajčiarsko logicky proti Brazílii nechcelo hrať otvorenú partiu, takže si dávalo záležať na defenzíve. To európskemu tímu vychádzalo, veď v prvom polčase mal jedinú šancu Vinícius Júnior. Po centri Raphinhu mieril k žrdi, ale brankár Yann Sommer si dal pozor.

Švajčiarsky gólman si poradil aj s prudkým centrom z rohu na konci úvodného dejstva. Prekvapivo mohol outsidera poslať do vedenia Manuel Akanji, hlavičkové zakončenie v nadstavení mu nevyšlo.

Pozorná a zodpovedná práca Helvétov na ich polovici vychádzala. Navyše toto mužstvo aj pohrozilo, ale aktivita Rubena Vargasa po prihrávka Widmera do malého vápna nebola úspešná a Breel Embolo potreboval trochu viac šťastia pri odraze lopty, keď napádal rozohrávku Alissona.

Vinícius Júnior sa v 64. minúte dostal na krídle k prihrávke, prešiel do šestnástky a prekonal Sommera, no gól pre predošlý ofsajd Richarlisona neplati. Švajčiari tak prvýkrát oficiálne povolili až v záverečnej desaťminútovke. Casemiro si vymenil miesto s Rodrygom a prudkou jemne tečovanou strelou napol sieť - 1:0.

Cesta ku gólu Casemira.
Cesta ku gólu Casemira.Statsperform/Profimedia

Poistku mohol pridať Rodrygo, mieril pod brvno. Sommer loptu vytesnil na roh a pri jeho druhej šanci mu do zakončenia padol Akanji. Brazília nakoniec získala tri body a zabezpečila si postup zo skupinovej fázy. Druhýkrát po sebe udržala čisté konto.

Vinícius Júnior a jeho heat mapa.
Vinícius Júnior a jeho heat mapa.Statsperform/Profimedia