Bruggy pokračujú v spanilej jazde, postup zo skupiny majú na dosah

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bruggy pokračujú v spanilej jazde, postup zo skupiny majú na dosah

Ferran Jutglà ťahá Bruggy do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.
Ferran Jutglà ťahá Bruggy do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.Profimedia
Azda len málokto by pred štartom tohtoročnej edície Ligy majstrov povedal, že práve Club Bruggy budú po troch kolách na prvom mieste skupiny B. V konkurencii tímov Bayer Leverkusen, Atlético Madrid a FC Porto majú šesťbodový náskok.

Zahraničné médiá píšu o šokujúcej jazde a ukážke obrovskej sebadôvery belgického klubu. Tri zápasy, tri víťazstvá a všetky bez inkasovaného gólu. Taká je bilancia po úvodnej časti skupinovej fázy Ligy majstrov z pohľadu Club Bruggy

V ostatnom dueli si Belgičania poradili na domácom trávniku s Atléticom Madrid (2:0). Tréner Carl Hoefkens vyzdvihol najmä odhodlanie svojich hráčov. 

"V tomto mužstve je neuveriteľná viera v to, že dokážeme dosiahnuť extrémne veci. Robíme všetko pre to, aby sme sa presadili. Všetko," uviedol 43-ročný lodivod novinárom po tom, čo Kamal Sowah a Ferran Jutglà zariadili tretiu výhru. 

Proti Atléticu ustáli viacero príležitostí súpera, ale tiež pokutový kop Griezmanna. Hrdinom bol Jutglà. Na prvý gól prihral, druhý sám pridal. Po troch zápasoch má na konte dva presné zásahy a k ním dve asistencie. 

"Bolo to o obete jeden pre druhého. Nečakali sme vzadu. Chceli sme hrať futbal. Atlético sa na nás pripravilo. Vedelo presne, s čím na nich vyrukujeme. Ak na to ako tím nájdete odpoveď, je to pre všetkých obrovský úspech," netajil nadšenie Hoefkens.

Bruggy majú šesťbodový náskok na svojich prenasledovateľov. Odvetnú časť skupiny odštartujú budúci týždeň v Madride. Môžu tak potvrdiť výbornú formu a postup do jarnej časti vyraďovacích bojov.

"Pred prvým stretnutím s Leverkusenom som hráčom povedal, že nechcem byť tréner, ktorý príde po záverečnom hvizde do kabíny a musí povedať, že sme mohli ukázať na ihrisku viac. Nemám to rád. Vždy musíme zo seba vydať maximum. Možno neodohráme skvelý zápas, ale o výsledok sa je potrebné pobiť," uzavrel tréner Carl Hoefkens, ktorý sedí na lavičke tretieho celku domácej súťaže od tohto leta.