Bystričania sa natrápili s posledným Prešovom, Sukeľ vyzdvihol Rabčana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystričania sa natrápili s posledným Prešovom, Sukeľ vyzdvihol Rabčana

Víťazstvo Bystrice sa nerodilo ľahko.
Víťazstvo Bystrice sa nerodilo ľahko.Profimedia
Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v nedeľu v 27. kole Tipos extraligy posledný Prešov tesne 4:3 a v tabuľke sa bodovo dotiahli na siedmy Poprad. Na šieste Michalovce strácajú osem bodov.

Duel sa pre tím spod Urpína vyvíjal veľmi priaznivo. V pätnástej minúte vyhrával 3:1 a hostia siahli po zmene na brankárskom poste, keď Bespalova nahradil Rabčan. Od tej chvíle to už bola viacmenej strelecká nemohúcnosť Bystričanov, ktorí po dvoch chybách v závere druhej tretiny pykali inkasovanými gólmi na 3:3.

Napokon v treťom dejstve zlomil zápas presným zásahom Kontos, hoci Prešovčania už hrali bez dvoch zranených obrancov v oklieštenej zostave so štyrmi rotujúcimi bekmi.

"Dobre sme začali. Dali sme góly, tak sme si to aj predstavovali. V druhej časti sme si to skomplikovali, inkasovali sme dvakrát za niekoľko sekúnd, ale tretiu tretinu sme zvládli," zhodnotil strelec tretieho banskobystrického gólu Jakub Sukeľ.

Ten mal viacero možností pridať ďalší zásah, najväčšiu za stavu 3:3. K streleckej nemohúcnosti poznamenal: "Mal som viac príležitostí, zle som ich vyhodnotil. Ak by som dal blafák pri šanci v tretej tretine, tak mi to vyjde," priznal.

Duel bol napínavý aj vďaka skvelým zákrokom prešovského gólmana Eugena Rabčana, ktorý prišiel na ľad v pätnástej minúte a držal svoj tím v hre o body do samého záveru.

"Po tom, ako Prešovčania vymenili brankára, mali sme veľa šancí, ale Rabčan sa tam hádzal, pochytal to. Po rýchlych góloch boli hostia psychicky na koni, no tretiu tretinu sme zvládli, ukázali sme našu silu a to, že vieme zápas dotiahnuť do víťazného konca," prízvukoval spokojný Sukeľ.

Pilierom banskobystrickej obrany sa stáva Patrik Luža. Tréner Shedden mu v posledných zápasoch dôveruje. Často tak dostáva väčšiu príležitosť a minutáž na ľade.

"Som vďačný za to, že dostávam priestor. Jedine, ako sa trénerovi odvďačiť, je robiť presne to, čo robím, teda že nevzdávam žiadny súboj a hrám naplno," uviedol odchovanec bratislavského Slovana.

"Bolo tam veľa dobrých vecí, až na posledných päť minút druhého dejstva, v ktorých sme spravili dosť nepochopiteľné chyby. Inak to bol z našej strany dobrý zápas," doplnil juniorský reprezentant Slovenska.