Byť konkurencieschopný? Potrebujeme širší káder, hovorí Conte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Byť konkurencieschopný? Potrebujeme širší káder, hovorí Conte

Antonio Conte má viacero starostí. S tímom prehral dva zápasy po sebe.
Antonio Conte má viacero starostí. S tímom prehral dva zápasy po sebe.Profimedia
Tréner Tottenhamu Hotspur Antonio Conte (53) povedal, že jeho káder nemá dostatočnú šírku na to, aby mohol bojovať o titul v Premier League a zároveň hrať prím v Lige majstrov. Zdôraznil, že k tomu, aby bol so svojím tímom konkurencieschopný na dvoch frontoch, potrebuje niekoľko ďalších prestupových okien.

V ostatnom kole Premier League bojoval Tottenham bez zranených ofenzívnych hráčov Richarlisona a Dejana Kulusevskiho. Spurs doma nestačili na Newcastle a prehrali 1:2. Cristian Romero a Pierre-Emile Hojbjerg dostali od trénera Conteho voľno. 

"V tejto chvíli mám jedinú obavu, aby sa nikto nezranil. Nemáme natoľko široký káder, že môžeme súťažiť v dvoch súťažiach naraz. To nie je útok na klub. O tejto situácii som vedel," priblížil novinárom Antonio Conte

Aktuálne tretí tím najvyššej futbalovej súťaže v Anglicku čaká v stredu domáci súboj skupiny Ligy majstrov proti Sportingu Lisabon. V sobotu cestujú Spurs na pôdu Bournemouthu. 

"Na začiatku sezóny som mal s vedením rozhovor. Prízvukoval som, že musíme ísť krok po kroku. Chce to čas a trpezlivosť. Sú potrebné dve alebo tri prestupové okná, aby sme priviedli hráčov a vytvorili konkurencieschopné mužstvo. Momentálna situácia ma frustruje, pretože by som chcel hrať zápasy ako v Lige majstrov s najlepším tímom a na lavičke mať pripravených štyroch - piatich dobrých futbalistov na striedanie," doplnil 53-ročný tréner.

Napriek nedeľnej prehre sa Tottenham udržal v najlepšej trojici tímov. Na vedúci Arsenal má manko piatich bodov.

Posledné zápasy z pohľadu Spurs.
Posledné zápasy z pohľadu Spurs.Flashscore