Organizátori Gira opätovne zaviedli povinné rúška, dôvodom je šírenie koronavírusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Organizátori Gira opätovne zaviedli povinné rúška, dôvodom je šírenie koronavírusu
Líder celkového poradia musel odstúpiť pre zdravotné problémy.
Líder celkového poradia musel odstúpiť pre zdravotné problémy.Profimedia
Organizátori cyklistických pretekov Giro d'Italia zaviedli aj na tomto ročníku povinné nosenie rúšok. K tomuto kroku pristúpili po náraste prípadov koronavírusu medzi jazdcami vrátane lídra Remca Evenepoela (23), ktorý odstúpil v dôsledku pozitívneho testu.

Tímom ponúkli aj testy, stajne však nie sú povinné vyradiť pozitívnych pretekárov z podujatia. "Predošlý protokol už neplatí, nevieme, či neboli aj iné nezachytené prípady. Znovu zavádzame povinné rúška," povedal riaditeľ pretekov Mauro Vegni.

Evenepoel sa v nedeľu vrátil na čelo celkového poradia, keď vyhral časovku. Soudal-Quick-Step ho odhlásil z pretekov o niekoľko hodín neskôr po pozitívnom teste. "Nebudeme riskovať," reagoval šéf belgického tímu Patrick Lefevere.

Belgičan mal po víťaznej etape mierne symptómy podobné chrípke. Na Gire patril k favoritom na celkové prvenstvo, ružový dres pre lídra priebežnej klasifikácie po ňom prevzal Brit Geraint Thomas (INEOS Grenadiers).

Nákaza by mohla ovplyvniť aj štart Evenepoela na Tour de France. V dôsledku koronavírusu odstúpilo od 6. mája z podujatia Grand Tour šesť pretekárov, mnohí ďalší z rovnakého dôvodu ani neodštartovali.