Saganova rozlúčka s nečakaným priebehom. MS v cyklistike narušili protestujúci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saganova rozlúčka s nečakaným priebehom. MS v cyklistike narušili protestujúci

Aktualizované
Peter Sagan pred poslednými MS v cestnej cyklistike.
Peter Sagan pred poslednými MS v cestnej cyklistike. Profimedia
Mužské preteky elite s hromadným štartom na cyklistických MS museli v nedeľu po necelých dvoch hodinách organizátori prerušiť. Dôvodom bol protest na trase z Edinburghu do Glasgowa. Rozhodcovia po približne 80 kilometroch a v miestnom čase 11:20 (12:20 na Slovensku) súťaž neutralizovali, jazdcov zastavili a čakali na vyriešenie situácie.

Podľa flámskej televízie Sporza sa demonštranti prilepili na cestu a zablokovali ju. Na mieste bola britská polícia. V čase prerušenia figurovala vpredu deväťčlenná skupina jazdcov v úniku s viac ako sedemminútovým náskokom pred pelotónom.

V hlavnom "balíku" boli aj Slováci Peter Sagan a Matúš Štoček, pričom pre legendu Tour de France ide o rozlúčku s MS v cestnej cyklistike. Odstupy medzi jazdcami mali podľa pravidiel UCI zostať v platnosti po reštarte pretekov, do konca ktorých zostávalo necelých 192 km.

O 12:00 glasgowského času sa po 40 minútach boli protestujúci odstránení z cesty a začal sa chystať reštart. Ten bol oznámený na 12:15, teda takmer po hodine od prerušenia. Po 55 minútach boli preteky znovu spustené.