Preview 8. etapy TdF: Van der Poel by rád nadviazal na dedičstvo starého otca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview 8. etapy TdF: Van der Poel by rád nadviazal na dedičstvo starého otca

Bude sobota dňom, keď príde únik až do cieľa?
Bude sobota dňom, keď príde únik až do cieľa?AFP
Z departmentu Gironde do Haute-Vienne je na programe 200 kilometrov s potenciálnym cieľom etapy, ktorý by vyhovoval odvážnym únikom.

Libourne - Limoges (200,7 km)

Trasa 8. etapy
Trasa 8. etapyTour de France

Úvodných zhruba 125 kilometrov po rovine pred mierne strmým finišom: to je typ etapy, aká by mala zaujať jazdcov, ktorí si chcú vyskúšať svoje nohy. Deň pred zdolaním monštruózneho Puy-de-Dôme budú špecialisti na úniky určite bojovať o to, aby boli súčasťou dobrej skupiny.

Uvidíme, či šprintérske tímy budú mať chuť naskočiť do úniku. Spojenie medzi Masmontom a Condat-sur Vienne (4. kategória) v záverečnom stúpaní by malo zatriasť situáciou a znížiť počet jazdcov pred finišom v Limoges.

Potenciálny favorit: Mathieu van der Poel

Pravidelný "vyvážač" Jaspera Philipsena s nepochybným úspechom - Mathieu van der Poel - si zaslúžil moment, aby mohol hrať iba na seba.

Okrem toho, že Holanďan je na pokraji penalizácie od komisárov v každom hromadnom šprinte, MVDP prichádza na cesty svojho starého otca Raymonda Poulidora. Príležitosť ukázať sa a triumfovať je zrejme príliš dobrá.

Pred ďalším postupom do hôr sa môže blysnúť aj Peter Sagan, ktorý vie zdolávať menšie kopce, dynamický záver by mal sedieť aj jemu. Ak sa v čelnej skupine udrží aj po poslednom stúpaní, zabojuje o víťazstvo. Ak nie, bude to pravdepodobne preto, že v nej bude päť kilometrov pred koncom už dávno chýbať.