Sagan došiel v balíku, žltý dres má jeho kolega. Druhú etapu Okolo Maďarska vyhral Cavendish

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sagan došiel v balíku, žltý dres má jeho kolega. Druhú etapu Okolo Maďarska vyhral Cavendish

Druhá časť pretekov patrila Cavendishovi.
Druhá časť pretekov patrila Cavendishovi.Profimedia
Britský cyklista Mark Cavendish (38) vyhral druhú etapu pretekov Okolo Maďarska. Jazdec tímu Astana Qazaqstan uspel v záverečnom špurte na 162,1 km dlhej trase s finišom v Kazincbarcike v čase 3:45:11 h. Slovák Peter Sagan (34) zo slovenského kontinentálneho tímu Pierre Baguette figuroval v dojazde v balíku, no do priameho boja o etapový triumf sa nezapojil. Jeho tímový kolega Martin Voltr (22) z Česka získal žltý dres pre lídra klasifikácie a vedie aj poradie bodovacej súťaže.

Záver pretekov si Cavendish načasoval ideálne a poučil sa z úvodnej etapy, v ktorej nastúpil príliš skoro a skončil až šiesty. Skúsený Brit na cieľovej páske zanechal za sebou ďalšieho favorita Dylana Groenewegena z tímu Jayco–AlUla. Tretí finišoval Španiel Jon Aberasturi (Euskatel-Euskadi).

V záverečných metroch doplatil na kolíziu víťaz prvej etapy Sam Welsford (Bora-hansgrohe) a vypadol z okruhu favoritov na prvenstvo. Navyše prišiel aj o žltý dres, ktorý získal Voltr. Český pretekár sa ocitol v úniku, vyhral prvé dve šprintérske prémie etapy a na tretej bral druhé miesto. Jazdca slovenského tímu to katapultovalo na čelo bodovacej súťaže aj do virtuálneho vedenia, ktoré si udržal.

Sagan bol v závere po boku krajana a tímového kolegu Andreja Líšku. Ani jeden z nich si však nedokázal vypracovať pozíciu, z ktorej by bol schopný atakovať čelo pretekárov.

Okolo Maďarska - 2. etapa (Tokaj - Kazincbarcika, 162,1 km)

1. Mark Cavendish (V. Brit./Astana Qazaqstan) 3:45:11 h

2. Dylan Groenewegen (Hol./Jayco-AlUla)

3. Jon Aberasturi (Euskaltel-Euskadi)

15. Andrej LÍŠKA

39. Peter SAGAN (obaja SR/Pierre Baguette) všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie po 2. etape:

1. Martin Voltr (ČR/Pierre Baguette) 7:37:44 h

2. Cavendish, 3. Sam Welsford (Austr./Bora-hansgrohe) obaja +5 s

17. LÍŠKA, 26. SAGAN obaja +15