Cieľom modernizovať futbal. Pérez trvá na vzniku Európskej Superligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cieľom modernizovať futbal. Pérez trvá na vzniku Európskej Superligy

Florentino Perez sa nechce vzdať myšlienky vytvorenia Európskej Superligy.
Florentino Perez sa nechce vzdať myšlienky vytvorenia Európskej Superligy.Profimedia
Prezident Realu Madrid Florentino Pérez (75) v nedeľu na zhromaždení členov klubu opäť presadzoval myšlienku založenia Európskej Superligy (ESL).

V apríli roku 2021 sa tucet najväčších európskych klubov prihlásil ku kontroverznému projektu, ktorý sa po silnom odpore fanúšikov a riadiacich orgánov futbalu rozpadol.

Zatiaľ, čo väčšina celkov od vzniku ESL upustila, Real Madrid, Barcelona a Juventus ho naďalej podporujú.

"Nikdy nebol dohodnutý konkrétny formát Superligy. Myslíme si, že by sa to mohlo meniť v závislosti od rôznych kontextov."

"Cieľom ligy je modernizovať futbal. Je nevyhnutné ponúknuť fanúšikom zápasy vysokej kvality. UEFA s jej zmenou a prestavbou Ligy majstrov ide mylne opačným smerom," vyhlásil Pérez na klubovom stretnutí.

Futbal prirovnal k tenisu, kde sa špičkoví hráči zvyčajne stretávajú niekoľkokrát do roka.

"Aký zmysel má pripraviť fanúšikov o veľké súboje? Nadal a Federer sa stretli viac ako 40-krát. Nadal a Djokovič hrali spolu 59-krát. Je to nuda? Liverpool a Real Madrid sa za 67 rokov stretli len deväťkrát."

Na mušku si vzal aj prezidenta Paríža Saint-Germain Nassera Al-Khelaifiho, ktorý je zároveň prezidentom Asociácie európskych klubov (ECA):

"Prezident ECA povedal, že Real Madrid spustil projekt ECL, pretože sa bál konkurencie. Možno mu treba pripomenúť, čo je Real Madrid zač - najoceňovanejší klub v histórii."

Prezident La Ligy Javier Tebas madridského šéfa za tieto komentáre skritizoval.

"História pozná Florentina Péreza ako jedného z najlepších šéfov klubu. Byť niekým, kto vie dobre viesť klub, ešte neznamená, že bude vedieť dobre viesť aj súťaže."

"Bez toho, aby o tom vedel, Pérez hovorí veci, ktoré by mohli zabiť všetky kluby vrátane Realu Madrid," napísal na sociálnej sieti.