City má späť svojho bombardéra, Haaland oslávil návrat na trávniky presným zásahom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
City má späť svojho bombardéra, Haaland oslávil návrat na trávniky presným zásahom
Nórsky kanonier pokračuje v strieľaní gólov aj po zranení.
Nórsky kanonier pokračuje v strieľaní gólov aj po zranení.Profimedia
Futbalisti Manchestru City potvrdili v sobotnom zápase Premier League proti Fulhamu úlohu favorita. Hostí zdolali 2:1 napriek červenej karte pre Joaoa Cancela, víťazný gól vsietil v nadstavenom čase Erling Haaland. Nór sa vrátil na ihrisko po dvojzápasovej absencii v dôsledku choroby a zranenia.

Brankára hostí Bernda Lena preveril ako prvý z diaľky Kevin De Bruyne. O niečo neskôr ho prekonal Julian Alvarez, ktorého vysunul Ilkay Gündogan - Argentínčan sa presadil prudkou strelou od brvna zvnútra šestnástky. O desať minút už hrali domáci v početnej nevýhode, Cancelo fauloval unikajúceho Harryho Wilsona v pokutovom území. Následnú penaltu premenil Andreas Pereira.

Haaland nastúpil v 64. minúte a jeho prvý gól neuznal systém VAR pre ofsajd. Svojmu tímu zariadil víťazstvo v nadstavenom čase, keď premenil pokutový kop a vsietil 23. gól v šestnástich zápasoch. "Citizens" sú tak na prvom mieste tabuľky pred Arsenalom, ten však čaká v nedeľu stretnutie na pôde Chelsea.

Domáci tréner Pep Guardiola nešetril po zápase chválou na svojich hráčov za výhru v početnej nevýhode. Napriek niekoľkým titulom v domácej súťaži označil triumf nad nováčikom za jeden z jeho najlepších zážitkov s tímom.

"Ten gól v závere a oslava s našimi fanúšikmi boli skvelé. Jasné, nevyhrali sme Premier League, ale potvrdilo sa, že toto všetko má zmysel. Bol to môj najlepší moment v Manchestri City," citovala Guardiolu agentúra AFP. Verdikt hlavného rozhodcu pre Cancela nespochybňoval: "Bol posledný obranca. Mal síce len jemný kontakt, no nemal mať žiadny. Červená karta bola na správnom mieste."

"Ukázali sme odhodlanie a ambíciu zvládnuť túto výzvu. Nesieme to veľmi ťažko, ale môžeme vďaka tomu rásť," neskrýval sklamanie tréner hostí Marco Silva, ktorému chýbal v útoku Aleksandar Mitrovič pre zranenie členka. Jeho tím prerušil na ihrisku majstra sériu štyroch zápasov bez prehry a momentálne figuruje na ôsmom mieste, o tri body pred Liverpoolom s dvoma duelmi k dobru.

"Citizens" privítajú v stredu Chelsea v stretnutí ligového pohára a záverečný zápas pred majstrovstvami sveta odohrajú proti Brentfordu. Fulham, v ktorom pôsobí aj slovenský brankár Marek Rodák, sa do šampionátu v Katare stretne ešte s Manchestrom United (13.11).