Cyklistika MS: Švajčiari triumfovali v miešanej časovke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cyklistika MS: Švajčiari triumfovali v miešanej časovke

Úspešní medailisti z miešanej časovky.
Úspešní medailisti z miešanej časovky.Profimedia
Švajčiarsky tím v zložení Stefan Bissegger, Mauro Schmid, Stefan Küng, Elise Chabbey, Marlen Reusser a Nicole Koller triumfovali v stredajšej miešanej časovke na MS v cyklistike v Austrálii.

Preteky nezvládla holandská favoritka Annemiek van Vleuten, ktorá mala ťažký pád. Švajčiari iba o 2,92 sekundy zdolali Taliansko. Tretia skončila domáca Austrália. Slováci neštartovali.

Favorizovaní Holanďania skončili na piatej priečke. Obhajca titulu z Nemecka na štvrtom mieste. Holanďanov poznačil ťažký pád olympijskej víťazky van Vleuten, ktorá skončila na krajnici s pomliaždeninami a ranami na tele. Zvyšok tímu sa potom snažilo preskupiť, ale stačilo to len na piate miesto.

O štarte van Vleuten, ktorá bude v sobotu favoritkou cestných pretekov, sa zatiaľ nerozhodlo. Miešaná štafeta v časovke sa na MS objavila po prvý raz v roku 2019. Prvé kolo trate absolvujú muži, potom ženy.

MS v miešanej štafete (28,2 km):

1. Švajčiarsko (Mauro Schmid, Stefan Küng, Stefan Bissegger, Elise Chabbey, Marlen Reusser, Nicole Koller) 33:47,17 min., 2. Taliansko (Edoardo Affini, Matteo Sobrero, Filippo Ganna, Elisa Longo Borghini, Elena Cecchini, Vittoria Guazzini) +2,9 s, 3. Austrália (Michael Matthews, Lucas Plapp, Luke Durbridge, Georgia Baker, Alexandra Manly, Sarah Roy) +38,4, 4. Nemecko +45,8, 5. Holandsko +51,9, 6. Dánsko +58,4