Di Maríovej rodine sa vyhráža drogový kartel. Nie je jediným argentínskym futbalistom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Di Maríovej rodine sa vyhráža drogový kartel. Nie je jediným argentínskym futbalistom
Di María je v súčasnosti hráčom portugalskej Benficy.
Di María je v súčasnosti hráčom portugalskej Benficy.Reuters
V blízkosti domu rodiny argentínskeho reprezentanta Ángela Di Maríu (36) na predmestí Rosaria niekto v pondelok skoro ráno zanechal výhražné nápisy. Informovali o tom miestne médiá v súvislosti s vlnou násilia spojeného s drogami, ktorá sužuje mesto, z ktorého pochádza Lionel Messi (36).

Di María nie je prvou argentínskou hviezdou, ktorá dostala výhražné správy. Podobné boli adresované aj Messimu, kapitánovi národného tímu juhoamerickej krajiny, minulý rok. Pondelkový incident prišiel len týždeň po tom, čo hráč Benficy Lisabon povedal, že by rád ukončil kariéru v Rosario Central - v klube, ktorý ho vychoval.

"Povedz svojmu synovi Ángelovi, aby sa nevracal do Rosaria, pretože inak niekoho z rodiny zabijeme," stálo v jednej zo správ podľa spravodajského portálu Infobae, ktorý sa odvoláva na policajné zdroje.

"Ani Pullaro ťa neochráni," znelo ďalej v hrozbe, pričom sa odkazovalo na guvernéra provincie Maximiliana Pullara. "Nenechávame papierové odkazy. Zanechávame za sebou guľky a mŕtvych ľudí."

Argentína - Kostarika (streda, 03:45)

Motivácia vyhrážok však podľa mediálnych správ zostáva nejasná a polícia nemôže vylúčiť žiadnu možnú líniu vyšetrovania. Polícia bezprostredne neodpovedala na e-mail agentúry Reuters so žiadosťou o komentár.

Pred súkromnou štvrťou, kde sa Di María zvyčajne zdržiava, zanechalo v pondelok skoro ráno auto nápis s odkazom adresovaným jeho rodine, uviedli médiá. Bývalý hráč Realu Madrid, Manchestru United a Paríža Saint-Germain má pred sebou medzištátny priateľský zápas proti Kostarike, v ktorom podľa argentínskeho manažéra Lionela Scaloniho nastúpi.

"Di María vie, že má našu plnú podporu vo všetkom, čo potrebuje. Dôležité je, že si zahrá, to ho trochu uvoľní," uviedol tréner na predzápasovej tlačovej konferencii.

Rosario, jedno zo svetových prístavných centier, je zaplavené násilím, pretože láka skupiny pašerákov drog. Odborníci tvrdia, že je jedným z miest, odkiaľ sa drogy distribuujú do iných krajín.

Minulý týždeň argentínska vláda uviedla, že pošle Kongresu návrh zákona, ktorý umožní ozbrojeným silám zasahovať do operácií národnej bezpečnosti v boji proti obchodovaniu s drogami a kriminalite v Rosariu.