Dvojgólový Mbappé, Giroud prepísal históriu. Francúzsko je vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojgólový Mbappé, Giroud prepísal históriu. Francúzsko je vo štvrťfinále
Aktualizované
Dvojgólový Mbappé, Giroud prepísal históriu. Francúzsko je vo štvrťfinále
Dvojgólový Mbappé, Giroud prepísal históriu. Francúzsko je vo štvrťfinále
Statsperform/Profimedia
Francúzsko vyhralo proti Poľsku v osemfinálovom zápase na MS v Katare jasne 3:0 a postúpilo do štvrťfinále.

Francúzsko - Poľsko 3:1 (1:0)

Gól: 44. Giroud, 75., 90+1. Mbappé - 90+9. Lewandowski (pen.)

ŽK: Tchouameni - Bereszyński, Cash

Francúzsko: Lloris - Koundé (90+2. Disasi), Varane, Upamecano, T. Hernández - Tchouaméni (66. Fofana), Rabiot - Dembelé (76. Coman), Griezmann, Mbappé - Giroud (76. Thuram)

Poľsko: Szczęsny - Cash, Glik, Kiwior (87. Bednarek), Bereszyński - Krychowiak (71. Bielik) - Kamiński (71. Zalewski), Zieliński, S. Szymański (64. Milik), Frankowski (87. Grosicki) - Lewandowski

Francúzsko sa snažilo kontrolovať priebeh stretnutia a malo aj šance, no zároveň aj Poľsko si dokázalo vypracovať dobré príležitosti. Aurélien Tchouaméni v 13. minúte strieľal k žrdi, dobre zasiahol Szczesny. Ten uspel aj pri pokuse Dembelého.

Na druhej strane spoza pokutového územia tesne minul bránku Robert Lewandowski. Obrovskú šancu mal Olivier Giroud, na zadnej žrdi ho pred prázdnou bránkou hľadal Dembelé, lenže hrotový útočník loptu nenasmeroval do siete.

"Galský kohút" mohol pykať, ale Zielinski v stopercentnej možnosti zakončil osamotený v pokutovom území priamo do Llorisa a dorážku Kaminskiho na čiare odkopol stopér Raphael Varane.

Nakoniec gól v prvom polčase padol, po prihrávke Mbappého sa strelou na zadnú žrď presadil Olivier Giroud, pre ktorého to bol 52. zásah v národnom tíme Francúzska a stal sa novým rekordérom. Na druhé miesto odsunul Thieryho Henryho.

Takto sa stal Olivier Giroud najlepším strelcom histórie národného tímu Francúzska.
Statsperform/TASR

Hneď po prestávke vyslal z priameho kopu prudký strieľaný center Griezmann. Varane v snahe tečovať hlavou loptu nezasiahol, čo uľahčilo situáciu poľskému brankárovi. Giroud strelil aj svoj druhý gól, ten mu nebol pre faul na Szczesnyho uznaný. Vystrúhal krásne nožničky.

Francúzska poistka predsa len prišla po rýchlej akcii, na ktorej konci bola pekná strela Kyliana Mbappého pod brvno - 2:0. Mladá hviezda vsietila svoj ôsmy presný zásah na scéne svetových šampionátov a pridala i deviaty. V nadstavenom čase vytiahol hráč PSG fantastický pokus do rohu bránky - 3:0. 

Kylian Mbappé strelil dva góly.
Statsperform/TASR

Záver ešte okorenila žrď po nožničkách Milika, nakoniec sa mával ofsajd. Po ruke Upamecana dostal Robert Lewandowski možnosť zahrávať penaltu. Lloris mu ju chytil, ale opakovala sa. Na druhý pokus poľský kapitán uspel zakončením po trávniku k žrdi - 3:1.

Favorit dokráčal k postupu do štvrťfinále, kde bude jeho súperom víťaz večerného stretnutia medzi Anglickom a Senegalom. Poľsko postupom zo skupiny dosiahlo svoje maximum.