Dvojgólový Mbappé hrdinom Francúzska, ktoré oslavuje postup zo skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Mbappé hrdinom Francúzska, ktoré oslavuje postup zo skupiny

Aktualizované
Dvojgólový Mbappé hrdinom Francúzska, ktoré oslavuje postup zo skupiny
Dvojgólový Mbappé hrdinom Francúzska, ktoré oslavuje postup zo skupinyStatsPerform/Profimedia
Francúzsko vyhralo aj svoj druhý zápas na MS v Katare a so šiestimi bodmi je na čele skupiny D. Zabezpečilo si postup do osemfinále.

Francúzsko - Dánsko 2:1 (0:0)

Góly: 61., 86. Mbappé - 68. Christensen

ŽK: Koundé - Christensen, Cornelius

Francúzsko: Lloris - Koundé, Varane (75. Konaté), Upamecano, T. Hernández - Tchouaménim Rabiot - Dembelé (75. Coman), Griezmann (90+3. Fofana), Mbappé - Giroud (63. M. Thuram)

Dánsko: Schmeichel - Nelsson, A. Christensen, Andersen - Maehle, Eriksen, Höjbjerg, Kristensen (90+2. Bah) - Damsgaard (74. Dolberg), Cornelius (46. Braithwaite), Lindström (85. Nörgaard)

Francúzsko vstúpilo do zápasu aktívnejšie, malo viac z hry a dostávalo sa do šancí. Jules Koundé po rohovom kope hlavičkoval na zadnú tyč, kde zasiahli dánski obrancovia. Tým pomohol brankár Kasper Schmeichel, keď v 21. minúte vyrazil dobrý pokus hlavou od Adriena Rabiota.

Koundé bol na pravej strane obrany aktívny, ďalšiu príležitosť mal po práci Mbappého, ale strelou zblízka trafil Christensena. Antoine Griezmann z uhla brankára nenachytal a Kylian Mbappé na osi šestnástky vysoko prestrelil bránku. Ojedinelú možnosť Dánska obstaral Cornelius. Bol na konci rýchleho brejku, no nemieril presne.

Griezmann zakončil vysoko nad bránku po hodine hry, ale nemuselo mu to vadiť až tak veľmi, pretože o minútu neskôr si Mbappé vymenil loptu v šestnástke s Theom Hernándezom a spred päťky prekonal Schmeichela - 1:0.

Kylian Mbappé bol pre Dánsko veľkou hrozbou.
Kylian Mbappé bol pre Dánsko veľkou hrozbou.Profimedia

Netrvalo však dlho a Dánsko dokázalo vyrovnať. Center z rohu smeroval na prvú tyč, odtiaľ bol predĺžený na zadnú a Andreas Christensen ju usmernil pod brvno - 1:1.

Francúzsko sa chcelo dostať naspäť do vedenia. Blízko k tomu bola hlavička, ktorú po rohu vyslal Aurélien Tchouaméni. Dobre postavený Maehle loptu tečoval na roh. Zakrátko akrobaticky tesne minul priestor troch žrdí Adrien Rabiot. Mohol preto prísť trest, no Martin Braithwaite nestrieľal z hranice malého vápna presne.

Hrdinom sa stal Kylian Mbappé, pretože vsietil aj víťazný zásah v 86. minúte, kedy mu na zadnú žrď poslal presný center Griezmann a on ho usmernil do siete - 2:1.

Francúzsko si zabezpečilo postup zo základnej skupiny D, kde má šesť bodov. Na druhom mieste sa momentálne nachádza trojbodová Austrália. Tá bude bojovať o postup v priamom súboji s Dánskom, ktoré má jeden bod, rovnako ako Tunisko.

Keďže pri rovnosti bodov je prvým kritériom skóre a Francúzi porazili "protinožcov" hladko 4:1, tak je takmer isté, že už teraz sú jednou nohou istými víťazmi skupiny.