Eriksson na lavičke Liverpoolu? Fanúšikovia mu chcú krásnym gestom splniť dávny sen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Eriksson na lavičke Liverpoolu? Fanúšikovia mu chcú krásnym gestom splniť dávny sen

Splní sa Erikssonovi jeho večná túžba?
Splní sa Erikssonovi jeho večná túžba?TASR
Futbalový svet nedávno obletelo priznanie Svena-Görana Erikssona (75). Švéd prezradil, že má rakovinu pankreasu a údajne mu ostáva už len rok života. Na smutnú správu zanedlho reagovali fanúšikovia Liverpoolu, ktorí vedia o náklonnosti bývalého trénera k ich klubu.

Nevyliečiteľne chorý Eriksson bol rovnako ako jeho otec odjakživa priaznivcom "The Reds“. Vo svojom rozhovore pre Sky News povedal: "Môj otec je stále fanúšikom Liverpoolu a ja tiež, vždy som ním bol. Stále som chcel byť aj jeho manažérom, no to sa už nestane."

V reakcii na dojímavé vyhlásenie tamojší fanklub podporil myšlienku, aby si futbalovými skúsenosťami ostrieľaný muž splnil svoj dávny sen. Zo strany podporovateľov slávneho účastníka Premier League prišiel zaujímavý a pekný návrh – nech rodák zo Sunne šéfuje liverpoolskej lavičke v marcovom charitatívnom zápase legiend proti Ajaxu. Každoročné podujatie zbiera finančné prostriedky pre Nadáciu LFC, ktorá podporuje deti a mládež.

"Myslím, že ľudia by to považovali za krásnu vec. Je to známa osoba, ale s vedomím, že celý čas má sen byť manažérom Liverpoolu, je to pre fanúšikov ešte o niečo väčšie. Nie je to môj nápad, ale počul som ho a myslím si, že by to bolo úplne geniálne," reagoval hostiteľ podcastu Anfield Wrap.

Liverpool bol kontaktovaný so žiadosťou o komentár. Od štvrtkového odhalenia svojej diagnózy rakoviny dostal Eriksson veľa správ a telefonátov od bývalých kolegov či hráčov, ktorých trénoval. V rokoch 2001 až 2006 šéfoval takzvanej "zlatej generácii" reprezentácie Anglicka – v tíme mal futbalistov ako Beckham, Gerrard, Rooney, Lampard a ďalší. Výber „Albionu“ viedol aj na dvoch svetových šampionátoch. V kariére pôsobil i na klubovej úrovni vo Švédsku, Portugalsku, Taliansku, Anglicku alebo Číne.