FA Cup ponúkne lákavé divadlo. Arsenal postúpil a vyzve Manchester City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

FA Cup ponúkne lákavé divadlo. Arsenal postúpil a vyzve Manchester City

Gunners pocestujú na ihrisko Cityzens.
Gunners pocestujú na ihrisko Cityzens.TASR
Líder Premier League Arsenal si v pondelok večer vďaka gólom Mohameda Elnenyho (30) a Eddieho Nketiaha (23) z druhého polčasu zabezpečil stretnutie štvrtého kola FA Cupu s Manchestrom City, keď zdolal treťoligový Oxford United.

Oxford sa v prvom polčase viac držal na dištanc a pripravil Arsenalu niekoľko znepokojujúcich momentov. V 63. minúte Elneny využil centrovanú loptu Fabia Vieiru, presadil sa hlavou a bol to prvý gól Egypťana vo farbách Londýnčanov od mája 2021.

Nketiah potvrdil víťazstvo o sedem minút neskôr pri ďalšej asistencii Vieiru. O pár okamihov rozvlnil sieť Oxfordu znova, vsietil svoj štvrtý zásah v posledných štyroch zápasoch všetkých súťaží za Gunners a spečatil výhru Arsenalu.

Odmenou je pre Arsenal výlet na pôdu úradujúceho majstra Premier League na konci mesiaca, kde môžu zverenci Mikela Artetu pokračovať vo svojej skvelej sezóne. "Kanonieri" vyhrali posledných 14 duelov FA Cupu proti tímom mimo dvoch najvyšších anglických futbalových súťaží. Wrexham bol posledným kádrom, ktorý nepatril tejto skupiny líg a Arsenal vyradil ešte v januári 1992.

"V týchto kolách je vždy ťažké vyhrať. Musíte byť trpezliví, my sme boli, čakali sme na otvorenie hry. Eddie strieľa góly a prispieva k tomu, ako hráme, som za neho rád. Musí tie góly dávať a on to robí," povedal Arteta pre ITV Sport.