Fantastický Lillard nastrieľal v NBA 60 bodov, Curry bol kuriózne vylúčený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický Lillard nastrieľal v NBA 60 bodov, Curry bol kuriózne vylúčený

Lillard ako tretí basketbalista v tejto sezóne NBA pokoril hranicu 60 bodov.
Lillard ako tretí basketbalista v tejto sezóne NBA pokoril hranicu 60 bodov. Profimedia
Hviezdou uplynulej noci v zámorskej NBA bol Damian Lillard (32). Hráč Portlandu doviedol svoj celok k domácej výhre.

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 134:124

Americký basketbalista Damian Lillard bol hlavným strojcom víťazstva Portlandu nad Utahom. Na triumfe 134:124 sa podieľal 60 bodmi, ktorými si zlepšil svoje sezónne maximum.

Viac bodov ako Lillard zaznamenal v tejto sezóne iba Donovan Mitchell, ktorý sa zaskvel 71 bodmi pri víťazstve Clevelandu nad Chicagom 3. januára. Šesťdesiat bodov dosiahol aj Luka Dončič, ktorý 27. decembra priviedol Dallas k víťazstvu nad New Yorkom.

Lillard sa prezentoval v noci na štvrtok deviatimi trojkami. Iba jeden bod mu chýbal ku kariérnemu maximu (61). V závere mu diváci aplaudovali postojačky a skandovali "MVP! MVP!". Portland vyhral druhý duel za sebou. V drese Jazz nazbieral Lauri Markkanen 24 bodov.

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 122:120

Stretnutie Memphisu s Golden State bolo veľmi vyrovnané, tímy si 18-krát vymenili vedenie. Grizzlies, hrajúci bez pivota Stevena Adamsa, viedli šesť minút pred koncom o desať bodov, ale Stephen Curry desiatimi zo svojich 34 bodov a pomohol rýchlo zmazať deficit.

V závere prišiel nečakaný moment, keď bol Curry 75 sekúnd pred záverom riadnej doby vylúčený po tom, čo hodil chránič zubov do hľadiska. Golden State musel dohrať zápas bez neho.

Ja Morant vrátil hosťom vedenie, Klay Thompson trojkou otočil skóre, ale Brandon Clarke šesť sekúnd pred uplynutím hracieho času opäť vyrovnal. Keď Thompson svoj pokus nepremenil, vyzeralo to na predĺženie. Warriors ešte získali loptu, vhazdovali spod koša, Jordan Poole sa uvoľnil, vbehol pod kôš a rozhodol duel. Celkovo zaknihoval 21 bodov a 7 asistencií.

Orlando Magic - Indiana Pacers 126:120

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 137:133

Houston Rockets - Washington Wizards 103:108

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 107:99

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 102:111

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 132:137

Sacramento Kings - Toronto Raptors 95:113

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 113:104