Fíni potvrdili rolu favorita a zdolali slovenských juniorov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fíni potvrdili rolu favorita a zdolali slovenských juniorov

Slováci prehrali s Fínmi.
Slováci prehrali s Fínmi.TASR
Do diania hokejových majstrovstiev sveta juniorov vstupovala slovenská reprezentácia, ktorá si vo svojom úvodnom predstavení zmerala sily s fínskymi protivníkmi. Zo zápasu vyšiel úspešnejšie favorit stretnutia.

MS juniorov - skupina B:

Fínsko - Slovensko 5:2

Fínsko: Lampinen - Heimosalmi, Vilen, Salin, Malinen, Ervasti, Suomi, Ruotsalainen - Kemell, O. Kapanen, Koivunen - Nyman, Miettinen, Huuhtanen - Hameenaho, Ronni, Lambert - Vaisanen, Paivarinta, K. Kapanen 

SR: Andrisík (34. Marinov) - Nemec Š., Bečár, Štrbák, Nátny, Funtek, Groch, Kmec - Mešár, Petrovský, Honzek - Sýkora, Dvorský, Čiernik - Žlnka, Repčík, Nemec L. - Štefančík, Dej, Bačo

Úvod duel priniesol pomerne vyrovnaný herný obraz, aj keď o niečo viac mali puk na svojich hokejkách Fíni. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Na konci deviatej minúty otvoril gólový účet strelou do horných poschodí Andrisíkovej bránky Paivarinta a Severania viedli 1:0. Onedlho sa po vyhratom vhadzovaní k dvom streleckým pokusom dostal Šimon Nemec, no puk za chrbát Lampinena nedostal. Záver prvého dejstva sa niesol v znamení presilovky, ktorú si zahrali Slováci - protivníka zavreli pred gólmana a desať sekúnd pred klaksónom vyrovnali zásluhou Petra Repčíka.

Prostredná tretina s jej švtrtou minútou priniesli druhý presný zásah v slovenskej sieti - tvrdou a dobre mierenou ranou sa presadil Joakim Kemell. Aj ďalší gólový zápis do štatistík bol z fínskej produkcie, keď sa po obkrúžení bránky šikovným zakončením predviedol kapitán Oliver Kapanen. Zbytočné a nechcené vylúčenie Honzeka Fíni bleskovo potrestali - Nyman zvyšoval už na 4:1. Reprezentanti spod Tatier toho v ofenzíve veľa nepredviedli, ich oponent si postrážil trojgólový náskok až do konca štyridsiatej minúty.

Prvé chvíle poslednej časti ponúkli dohrávanú presilovú hru Slovákov, ktorú nasledovala ďalšia početná výhoda. Druhé vylúčenie Heimosalmiho potrestal svojím druhým gólom v zápase Repčík. Stav 4:2 ale nevydržal dlho, o niekoľko okamihov neskôr upravil na rozdiel troch zásahov Brad Lambert. Hra sa poriadne rozbehla a za malú chvíľu to pre slovenských mladíkov mohlo vyzerať opäť o niečo lepšie, no po závare pred Lampinenom neznížili. Rezultát sa už do samotného konca nezmenil, tri body si odniesli Fíni.

Slovenskí reprezentanti sa na turnaji najbližšie predstavia 28. decembra o 22:00 SEČ proti výberu USA.