Frankfurtský oktagon patril Grékom. Veličkovič dominoval v odvete s českým bojovníkom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Frankfurtský oktagon patril Grékom. Veličkovič dominoval v odvete s českým bojovníkom

Andreas Michailidis a Bojan Veličkovič sa stretnú vo finále Gamechanger.
Andreas Michailidis a Bojan Veličkovič sa stretnú vo finále Gamechanger.OKTAGON MMA
Hoci futbalový Eintracht hral v ten deň v Bochume, športoví fanúšikovia v sobotu Frankfurt neopustili. Zistil to aj český gigant bojových športov Oktagon, ktorý vypredal miestnu Festhalle. Ako prebiehal galavečer, ktorý určil finalistov turnaja Gamechanger? Flashscore Správy sa vydali do mesta nad Mohanom, aby to zistili.

Oktagon je česko-slovenská organizácia, ale divákov a bojovníkov priťahuje z celého sveta. Nie je prekvapením, že v sobotu vo Frankfurte mali najväčší ohlas nemeckí bojovníci. Niko Samsonidse sa po dva a pol roku prvýkrát objavil na domácej scéne a hneď zaznamenal impozantné víťazstvo na submisiu.

Krajan Denis Ilbay ešte v prelims predviedol jeden z výkonov večera, keď v druhom kole utiekol hrobárovi z lopaty (či skôr Marcelovi Novakovi z dlhého pokusu o submisiu) a v poslednom kole zvíťazil na TKO, čím si udržal neporaziteľnosť.

Pri zmienke o kandidátoch na výkon večera treba povedať, že je z čoho vyberať. O tento primát sa môže uchádzať napríklad Kerim Engizek. Nemecká welterová jednotka otvorila hlavnú kartu svojím debutom v Oktagone MMA a za minútu a pol knokautovala Argentínčana Juareza. Zápasník, ktorý do duelu nastúpil s tureckou vlajkou, na nič nečakal v klietke ani v pozápasovom rozhovore, keď sa rovno prihlásil o titulovú šancu.

Dvaja grécki bojovníci dali o sebe vedieť dominantnými výkonmi. Andreas Michailidis sfúkol v semifinále turnaja Tipsport Gamechanger Louisa Glismanna a Dána knokautoval za pol minúty. Ešte predtým, ako spoznal svojho finálového súpera, jeho krajan Ioannis Palaiologos vyzval Christiana Jungwirtha.

Najväčšie ovácie jednoznačne zožal domáci "Kelt". Fanúšikovia hlasno reagovali na každú jeho trefu, koniec-koncov boli na nohách už pri jeho nástupe, keď celá hala spievala nástupnú pieseň Auf Gute Freunde.

Ani všetci "dobrí priatelia" v zaplnenej Festhalle však populárnemu rodákovi zo Stuttgartu nepomohli. Palaiologos ho v prvom kole zvalil na zem a počas kimura mu len tak-tak neodtrhol ruku od zvyšku tela. "Možno môžeme mať dva bonusy," žartoval po zápase na konto, že dodatočný zárobok za výkon večera by udelil sebe a krajanovi Michailidisovi.

Nemeckých fanúšikov sklamaných Jungwirthovou prehrou potešila aspoň Katharina Dalisdaová. Rodáčka z Frankfurtu sa pred domácim publikom nenechala strhnúť ťarchou okamihu, v treťom kole porazila Austrálčanku Jacintu Austinovú a stala sa historicky prvou nemeckou šampiónkou Oktagonu.

Finále turnaja Gamechanger bude bez českého zastúpenia. David Kozma vo svojom 45. profesionálnom zápase prehral s Bojanom Veličkovičom. Srb podal v odvete súboja z decembra 2021 bezchybný výkon a "Ružového pantera" zrazil k zemi už v prvom kole.

Gamechanger tak bude mať buď gréckeho, alebo srbského víťaza. Ak semifinálové súboje naznačujú, ako bude vyzerať korunovácia víťaza, fanúšikovia sa môžu tešiť na skvelú šou. Michailidis aj Veličkovič ukázali, že rozhodujúci úder môže padnúť hocikedy.