Řezníček nedal dve penalty a skomplikoval cestu Brna k záchrane. Hrdinom Nita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Řezníček nedal dve penalty a skomplikoval cestu Brna k záchrane. Hrdinom Nita

Aktualizované
Florin Nita bude fanúšikmi Pardubíc dlho ospevovaný.
Florin Nita bude fanúšikmi Pardubíc dlho ospevovaný.Profimedia
Futbalisti Zbrojovky Brno prehrali v nedeľnom zápase nadstavbovej časti českej ligy v skupine o záchranu s hráčmi Pardubíc 0:2. Dva pokutové kopy v druhom polčase nepremenil kapitán domácich Jakub Řezníček (34). Hrdinom hostí bol gólman Florin Nita (35).

Zostupová 16. pozícia tabuľky patrí naďalej Zlínu, ktorý prehral v Tepliciach 1:2. Hrdinom domácich sa stal s dvomi gólmi útočník Daniel Fila. V ďalšom zápase remizoval Jablonec s Ostravou 1:1.

Nadstavba českej ligy - skupina o záchranu:

FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 0:2 (0:1)

Góly: 34. Chlumecký, 90.+5 Krobot

/R. Matějov (Brno) sedel na lavičke náhradníkov/

Lepší vstup do zápasu mali hráči z východu, ktorí od úvodných minút častejšie držali loptu. Krátko po štvrťhodine hry mohol potrestať nepresnú prihrávku Berkovca Hlavatý, ale domáci brankár jeho chybu napravil včasným vybehnutím. V 25. minúte vyskúšal Berkovcovu pozornosť Pikul, ale ani on technickou strelou na zadnú žrď neuspel.

Tím z moravskej metropoly bol za svoj pasívny výkon v úvodnej časti zápasu potrestaný v 34. minúte. Hlavičku Hranáča po rohovom kope odvrátil Berkovec len do brvna. Odtiaľ sa lopta odrazila k nohám Chlumeckého, ktorý poslal hosťujúci tím do vedenia. Gól bol pre Zbrojovku impulzom do útoku, ale strelu Koželuha zachránil pozorný Nita.

Polčasová prestávka zverencom trénera Martina Haška prospela a Flinta vstúpila do druhého polčasu oveľa aktívnejšie. Projektil Hladíka zo 49. minúty si cestu medzi tri žrde nenašiel, rovnako ani pokus Nečasa po hodine hry.

Zbrojovka mohla byť za svoju aktivitu odmenená v 68. minúte, keď rozhodca nariadil pokutový kop po faule Jeřábka v blízkosti vlastnej brány. Jeho exekúciu mal na starosti Řezníček, brniansky kanonier zlyhal a namieril len do rukavíc pripraveného Nitu. Už o šesť minút neskôr si aktéri pokutový kop zopakovali, ani tentoraz domáci útočník Nitu neprekonal. V nadstavenom čase po rýchlom brejku spečatil víťazstvo Pardubíc Krobot.

FK Jablonec - FC Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Góly: 35. Chramosta (z 11 m) - 51. Cadu

/J. Považanec odohral celý zápas, J. Surovčík sedel na lavičke náhradníkov - L. Almási nastúpil v 70. min/

Domácich priblížil k takmer istote záchrany Chramosta, ktorý pred vlastnými fanúšikmi skóroval z penalty v piatom z posledných šiestich zápasov. Zásah skúseného kanoniera po zmene strán znegoval Cadu, vďaka čomu hostia zopakovali výsledok z prvého vzájomného zápasu na severe Čiech a na čele baráže majú už osembodový náskok.

FK Teplice - FC Trinity Zlín 2:1 (1:0)

Góly: 18. a 79. Fila - 72. Simerský

/F. Balaj nastúpil v 56. min, M. Rakovan (obaja Zlín) sedel na lavičke náhradníkov/

Aktívny vstup do zápasu priniesol "sklárom" ovocie v 18. minúte, keď sa zblízka presadil Fila. Hoci sa "obuvníkom" podarilo v druhom polčase vyrovnať, autor úvodného gólu svojím tretím gólom v aktuálnej sezóne zabezpečil víťazstvo domácich. Výsledok súbežného zápasu, po ktorom tím z Baťovho mesta tri kolá pred koncom zaostáva za nezostupovou pozíciou o štyri body, nehral hosťom do kariet.

Ďalší nedeľňajší program, skupina o titul:

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0

Bohemians so 49 bodmi figurujú na štvrtom mieste tabuľky, Slovácko je o bod piate.

/E. Prekop odohral celý zápas - P. Šimko sedel na lavičke náhradníkov/