Na drese dvojka, v našom srdci jednotka. Pekarík sa po 12 rokoch lúči s Herthou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na drese dvojka, v našom srdci jednotka. Pekarík sa po 12 rokoch lúči s Herthou

Peter Pekarík si užil dojímavú ďakovačku.
Peter Pekarík si užil dojímavú ďakovačku.Profimedia
Dlhých dvanásť rokov strávil mimoriadne skúsený slovenský futbalista Peter Pekarík (37) v drese Herthy Berlín. Posledný domáci duel prebiehajúceho ročníka bol preňho špecifický. Po záverečnom hvizde sa rozlúčil s domácimi fanúšikmi. A vo veľkom štýle. Platnosť jeho zmluvy vyprší práve o pár týždňov.

Priaznivci Herthy na svoju klubovú legendu nezabudli. Prakticky celá tribúna ho vytlieskala a dala mu tak najavo, ako si váži, čo všetko Peter Pekarík pred ich očami pre milovaný klub urobil. "Na drese dvojka, v našom srdci jednotka. Ďakujeme, Peter," stálo na transparente, ktorí mali priaznivci nad hlavami.

Odchovanec Žiliny prestúpil do Herthy v roku 2012 z Wolfsburgu, s ktorým sa radoval z majstrovskej trofeje. Za Die Alte Dame z Berlína odohral dokopy 230 zápasov, v ktorých šesťkrát skóroval a spoluhráčom pripravil trinásť ďalších zásahov. 

V aktuálnej sezóne však už od trénerov často príležitosť nedostával. Na trávniku sa objavil v sobotu po štvrtý raz, z toho iba v jednom prípade naskočil od úvodu stretnutia. Proti Kaiserslauternu si pripísal sedem minút, Hertha vyhrala 3:1. V záverečnom kole 2. Bundesligy cestuje na trávnik Osnabrücku. Berlínčanom patrí so 48 bodmi ôsma priečka. 

Pekarík a jeho vzdanie holdu modro-bielym fanúšikom.
Pekarík a jeho vzdanie holdu modro-bielym fanúšikom.Profimedia

O svojich ďalších krokoch Pekarík zatiaľ nehovoril. Očakáva sa, že nebude chýbať vo výbere Francesca Calzonu na nadchádzajúcom Eure v Nemecku. Ak by sa tak stalo, 37-ročný futbalista by bol, okrem Juraja Kucku, jediným vo výbere, ktorý absolvoval so Slovenskom všetky veľké šampionáty v ostatných rokoch. 

Hertha - Kaiserslautern 3:1