Košice jasne zdolali béčko Slovana a vedú druhú futbalovú ligu, remíza Myjavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice jasne zdolali béčko Slovana a vedú druhú futbalovú ligu, remíza Myjavy

Aktualizované
Košičania v tabuľke preskočili rivala.
Košičania v tabuľke preskočili rivala.Šimon Pavlišin/FB FC Košice
Futbalisti FC Košice triumfovali v zápase 28. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nad Slovanom Bratislava B 3:0 a prepracovali sa na čelo tabuľky. Druhý Prešov má o bod menej a zápas k dobru. Do konca sezóny zostávajú ešte dve kolá a víťaz si zaistí priamy postup do najvyššej slovenskej súťaže, druhý najlepší tím čaká baráž s predposledným tímom tohto ročníka Fortuna ligy.

Slovan Bratislava B - FC Košice 0:3 (0:2)

Góly: 14. Pačinda, 45.+1 Liener, 90.+3 Petrák

Hostia v 14. minúte otvorili skóre. Matej Jakúbek prenikol do šestnástky, z ľavej strany prihral do stredu Erikovi Pačindovi a kapitán v dobrej streleckej pozícii ľavačkou prekonal Hrdinu. Košice pokračovali v streleckej efektivite aj v závere prvého dejstva. Dlhý nákop Kiru predĺžil hlavou Lačný, domáci prepadli na ľavej strane, k lopte sa dostal Erik Liener a volejom nedal Hrdinovi šancu.

Potvrdenie jasného triumfu priniesol nadstavený čas druhého polčasu.Tóth pod tlakom napádajúceho Voleského vyslal nepresnú malú domov, ktorou nešťastne vysunul Bernarda Petráka, striedajúci hráč Košíc si s prehľadom poradil s Hrdinom a tutovku premenil.

Myjava - Komárno 1:1 (0:0)

Góly: 83. Čurík - 70. Tóth

Aktéri duelu si góly nechali až na záverečnú dvadsaťminútovku. Vedenie Komárna trvalo len trinásť minút a tak sa oba celky rozišli s bodom na konte. Komárno je v tabuľke tretie, Myjava s desaťbodovým odstupom štvrtá.

Situácia v hornej časti tabuľky.
Situácia v hornej časti tabuľky.Flashscore