Štyri červené karty a víťazný gól s ôsmimi hráčmi. V Dolnom Kubíne bolo horúco

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štyri červené karty a víťazný gól s ôsmimi hráčmi. V Dolnom Kubíne bolo horúco

Aktualizované
Dolný Kubín a Trebišov predviedli pamätný boj.
Dolný Kubín a Trebišov predviedli pamätný boj.Profimedia
V sobotňajších vystúpeniach 23. kola druhej najvyššej súťaže nezaváhal ani jeden z prvých dvoch celkov tabuľky. Komárno aj Prešov si pripísali po tri body. Hráči Spišskej Novej Vsi sa konečne dočkali a zaknihovali premiérové víťazstvo v 2. lige. Rezerva Žiliny neudržala náskok 2:0 a získala iba bod. Nevídane veci sa ale v nedeľu diali najmä v Dolnom Kubíne.

Žilina - Pohronie 2:2

Po troch prehrách a víťazstve nad Malženicami chceli Žilinčania pridať ďalšie tri body doma proti Pohroniu. Hostitelia na nič nečakali a už v tretej minúte ich za týmto cieľom začal smerovať otváracím zásahom Valko. Ešte nádejnejšie to pre šošonov začalo vyzerať od 39. minúty, keď červenú kartu videl hosťujúci Kambi

Devätnásťročný strelec prvého gólu žilinského mužstva sa na listinu strelcov zapísal aj v 54. minúte a domáci viedli 2:0. Presne po hodine hry však stratu hostí na rozdiel jedinej trefy znížil Horvát. Pätnásť minút pred záverom na svojho kolegu nadviazal stredopoliar Lovynyuk a pod Dubňom sa nakoniec body delili.

Komárno - Slovan B 5:2

Komárno vie, že každé jeho zaváhanie môže byť zo strany druhých Prešovčanov potrestané. Líder tabuľky na svojom ihrisku hostil rezervu bratislavského Slovana. Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim, ktorí sa zaslúhou svojho najlepšieho kanoniera Voleského ujali vedenia už v prvej minúte.

O gólovú reakciu hostí sa postaral Mišovič - 1:1. Do polčasovej prestávky sa však ešte stihli presadiť Šmehýl s Némethom, čím favorita vrátili do lepšej pozície. Zvyšok merania síl ponúkol zaujímavé momenty až na svojom konci. Od 86. minúty boli k videniu tri góly, dva z produkcie domácich, ktorí napokon zvíťazili 5:2.

Náskok Komárna sa v 23. kole nezmenil.
Náskok Komárna sa v 23. kole nezmenil.Flashscore

Dolný Kubín - Trebišov 1:2

Trinásty Trebišov mal šancu dostať sa v tabuľke až cez troch súperov. Potreboval na to triumf v Dolnom Kubíne, ktorý by rád opustil zónu zostupu do nižšej súťaže. Zdalo sa, že prvý polčas sa do štatistík zapíše iba žltými kartami, až kým neprišiel záver úvodnej polovice a pokutový kop v prospech hostí. Exekúcie sa chopil Boris Druga, najprv stroskotal na brankárovi Hrubom, no následne už loptu poslal do siete.

Horúco bolo ihneď po zmene strán, keď slovná potýčka Mensaha s Matúšom dospela k ďalšej nedisciplinovanosti a napokon k vylúčeniu oboch kohútov. Potom krátko po hodine hry vyrovnal na 1:1 domáci Matúš Körös. O 10 minút neskôr smerovala do zápisu o stretnutí tretia červená karta - po súboji s Gvaradzem ju videl trebišovský Song.

Juhokórejský legionár ale nebol posledným vylúčeným zástupcom mužstva z východu republiky. V 81. minúte ho po druhej žltej karte nasledoval Ervin Matta. V tej chvíli tak bolo na hracej ploche už len osem hráčov Trebišova, ktorým to však vadiť nemuselo. V 90. minúte ich z utrpenia víťaznou ranou vykúpil Tomáš Ilinjo.

Ďalšie výsledky:

Humenné - Púchov 1:0

Prešov - Myjava 2:1

Spišská Nová Ves - Považská Bystrica 2:0

Malženice - Petržalka 1:2

Liptovský Mikuláš - Šamorín 2:1