V Niké lige to nevyšlo podľa predstáv. Petruš sa vracia do známeho prostredia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Niké lige to nevyšlo podľa predstáv. Petruš sa vracia do známeho prostredia
Marek Petruš sa po krátkej anabáze v Niké lige vracia na lavičku Prešova.
Marek Petruš sa po krátkej anabáze v Niké lige vracia na lavičku Prešova.TASR
Ani nie päť dní po konci na Zemplíne si našiel Marek Petruš (47) nový klub. Aj keď v tomto prípade sa viac hodí "staronový", keďže dnes už bývalý tréner Michaloviec sa vracia na lavičku druholigového Prešova. Informáciu priniesol v sobotu Tatran na svojich oficiálnych kanáloch.

Spojenie Prešov - Petruš v minulom ročníku fungoval takmer dokonalo. Chýbala iba povestná čerešnička v podobe zvládnutej baráže s ViOn-om a vysnívaného postupu do najvyššej súťaže. Prešovčania však posledný duel nezvládli a znova tak musia o návrat medzi elitu bojovať. 

Od úvodu sezóny sedel na lavičke Prešova Peter Hlinka, ale v polovici septembra skončil. Tím zanechal na piatej priečke. Jeho misia bola veľmi krátka, trvala iba osem kôl. Podľa dostupných informácií išlo o vzájomnú dohodu zo súkromných dôvodov.

Vedenie na čele s Ľubošom Micheľom a Stanislavom Šestákom reagovalo promptne. Prakticky okamžite sa dohodlo s Marekom Petrušom. Osudným sa mu stal v Michalovciach debakel s Podbrezovou (1:5). 

Štyridsaťsedemročný lodivod sa dohodol na trojročnej zmluve s možnou opciou na jej predĺženie. So sebou si berie asistenta Erika Havrilu i trénera brankárov Branislava Benka. Prešovčania mali v sobotu na programe 10. kolo v Považskej Bystrici. Pre zdravotné problémy v domácom tábore je súboj preložený. Tatran v týždni vypadol zo Slovnaft Cupu, keď nestačil na Sninu (0:1).