Svetový rekord a postup do semifinále ázijskej LM. Al-Hilal zaknihoval unikátny zápis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svetový rekord a postup do semifinále ázijskej LM. Al-Hilal zaknihoval unikátny zápis

Malcom sa podieľal na úspechu mužstva.
Malcom sa podieľal na úspechu mužstva.Reuters
Al-Hilal si zabezpečil účasť v semifinále ázijskej Ligy majstrov, keď v utorok v Džidde zvíťazil nad saudskoarabským tímom Al-Ittihad. Súpera zdolal celkovým skóre 4:0 a 28. víťazstvom v rade vo všetkých súťažiach vytvoril svetový rekord.

Tréner držiteľa rekordu Jorge Jesus po postupe a zápise do dejín uviedol: "Všetci v Al-Hilal máme radosť, že sme sa dostali do svetovej futbalovej histórie, keď sme vyhrali 28 zápasov po sebe. Ako som však hovoril počas celého tohto obdobia, na rekordoch nezáleží toľko ako na trofejách."

Následne kouč dodal: "Je na všetkých v klube, aby sme sezónu uzavreli ako majstri saudskej ligy a splnili naše ciele v pohárových súťažiach. Až potom môžeme skutočne oslavovať."

Al-Ittihad - Al-Hilal 0:2

Yasser Al-Shahrani udrel v 61. minúte a druhý gól mužstva pridal v v nadstavenom čase Malcom. Domáci káder sa tak nepresadil ani v odvete a v súťaži končí. Al Hilal, rekordný štvornásobný víťaz, sa na budúci mesiac stretne v semifinále s Al Ainom po tom, čo tím zo Spojených arabských emirátov v pondelok v Rijáde v penaltovom rozstrele vyradil Al-Nassr, mužstvo Cristiana Ronalda.

Historickým víťazstvom zatienil výber trénera Jesusa počin waleského klubu The New Saints, ktorý v rokoch 2016 a 2017 držal sériu 27 víťazstiev za sebou. Pred týmto zápisom bol 44 rokov držiteľom rekordu holandský Ajax, ktorému sa podarilo vyhrať 26-krát v rade. 

Al-Hilal je v tejto sezóne stále neporazený a na čele Saudi Pro League má 12-bodový náskok pred vyššie spomínaným oponentom z Al-Nassr. Mužstvo okolo Aleksandara Mitroviča odštartovalo svoju víťaznú šnúru 25. septembra v King Cupe výhrou 1:0 nad Al Jabalain.