Favorit z Maroka na Africkom pohári národov zaváhal, remizovala aj Tanzánia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Favorit z Maroka na Africkom pohári národov zaváhal, remizovala aj Tanzánia

Aktualizované
Hakimiho gól na výhru nestačil.
Hakimiho gól na výhru nestačil.AFP
Maroko remizovalo v druhom zápase na Africkom pohári národov v skupine F s Konžskou demokratickou republikou 1:1, čím nevyužilo možnosť spečatiť postup z prvého miesta do osemfinálovej fázy. Rovnakou remízou sa skončil aj druhý súboj medzi Zambiou a Tanzániou.

Maroko - D.R. Kongo 1:1

Berberskí levi mali skvelý vstup do zápasu, keď otvárací gól strelil v 6. minúte Achraf Hakimi, ale outsider statočne bojoval o vyrovnanie a napriek nevyužitej penalte Cédrica Bakamba sa ho napokon dočkal. V 76. minúte skóroval útočník Stuttgartu Silas, ktorý nastúpil len chvíľu predtým. 

Favorit skupiny a štvrtý celok uplynulých majstrovstiev sveta mohol v prípade triumfu v záverečnom súboji skupiny proti Zambii šetriť sily, keďže by mal na konte už šesť bodov a istý postup z prvej priečky. Nestalo sa, preto zostáva situácia v skupine F otvorená a ísť ďalej ako líder môže naďalej ktokoľvek.

Zambia - Tanzánia 1:1

V 11. minúte Mbwana Samatta okorenil rýchlu akciu prihrávkou na pravú stranu na Msuvu, ktorý suverénne prestrelil Lawrencea Mulengu. Po polhodine hry mohol vrátiť Zambiu do hry Sakala, ale menovec mladého stredopoliara Bologne neumiestnil svoj hlavičkový pokus do siete a pred odchodom do kabín bolo pre jeho tím ešte horšie. Kabwe videl druhú žltú kartu po bežnej zrážke so súperom a musel predčasne pod sprchy.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Druhý polčas sa začal očakávanou územnou prevahou Tanzánie, ktorá sa však nikam neponáhľala a skôr sa snažila udržať si tesný náskok. S pribúdajúcim časom obetavo brániacim "Chipolopolo" začali dochádzať sily, z čoho vyplývali diery v ich defenzíve. Lenže Zambíjčania ich nedokázali využiť a pár minút pred koncom mohli ľutovať. Až po rohovom kope Clatusa Chamu sa na prednej žrdi najvyššie vzniesol Daka a prudkou hlavičkou v poslednej chvíli vyrovnal. Zambia remizovala aj vo svojom druhom vystúpení. Má dva body, Tanzánia jeden. 

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Južná Afrika - Namíbia 4:0

Namíbijci pohrozili ako prví. Prins Tjiueza dostal loptu na hranici šestnástky a pohotovou strelou preveril brankára Ronwena Williamsa. Ten musel byť v strehu aj o chvíľu neskôr, keď Peter Shalulile v pokutovom území pretlačil obrancu, ale kapitán Namíbie nedokázal zakončiť podľa predstáv. V 14. minúte sa potom naskytla obrovská príležitosť pre hráčov z najjužnejšej krajiny Afriky, keď po dlhom preskúmaní videozáznamu rozhodca nariadil penaltu v ich prospech. Nedovolenú hru rukou v pokutovom území potrestal Tau.

Juhoafrická republika sa čoskoro ujala dvojgólového vedenia. Prihrávku z pravej strany upratal do siete zabudnutý Zwane. Ten istý hráč potom v 40. minúte korunoval smolný polčas Namíbie gólom, keď individuálnu akciu zakončil strelou k vzdialenejšej žrdi.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Po návrate zo šatne sa "Brave Warriors" snažili aspoň znížiť stratu, ale v záverečnej fáze sa potýkali s nepresnosťami, ktoré ich pripravili o pozície v koncovke. Juhoafričania pridali aj štvrtý gól. Thapelo Maseko dostal milimetrovú prihrávku za obranu Namíbie a svoj samostatný nájazd zakončil prudkou strelou, ktorá so šťastím prepadla až do siete.