Gambia na Africkom pohári končí, sklamanie zažíva aj Alžírsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gambia na Africkom pohári končí, sklamanie zažíva aj Alžírsko

Aktualizované
Mané (vľavo) nevyužil veľkú šancu.
Mané (vľavo) nevyužil veľkú šancu.Profimedia
C-skupina Afrického pohára národov priniesla postup Senegalu, Kamerunu a Guiney. Púť na šampionáte sa tak končí pre národný tím Gambie a prekvapivo aj Alžírska, ktoré nedokázalo postúpiť z "déčka". Ďalej idú Angola, Burkina Faso a Mauretánia.

Skupina C

Gambia - Kamerun 2:3

Remíza by vyradila z turnaja oba tímy, čo fanúšikom zaručovalo vzrušujúce predstavenie až do posledných sekúnd. Neuveriteľný záver odštartovala 85. minúta, keď poslal Gambiu do vedenia Ebrima Colley. Obranca Sparty James Gomez sa však čoskoro stal smoliarom a vlastným gólom vyrovnal. V nadstavenom čase zabezpečil Kamerunu postup z druhého miesta Christopher Wooh. Stav skóre potom na chvíľu opäť vyrovnal Muhammed Sanneh, ale len do chvíle, kým videorozhodca neodhalil zakončenie rukou. Kamerun tak prežil klinickú smrť a ide ďalej.

Guinea - Senegal 0:2

"Hostia" rozhodli o výhre po hodine hry. Na center Krépina Diattu si naskočil Abdoulaye Seck, ktorý sa presadil z vôbec prvej strely medzi tri tyče v stretnutí. Skúsený stopér tak zaistil svojmu tímu tretiu výhru v rade a zároveň napravil zahodenú šancu Sadia Maného z 57. minúty, keď hráč Al-Nassru netrafil po samostatnom úniku odkrytú bránu. V závere Guinea inkasovala ešte raz, čo ju zrazilo na tretie miesto v skupine, zatiaľ čo Kamerun poskočil na druhú priečku vďaka lepšiemu skóre. Postup však neobišiel ani jednu z reprezentácií.

Poradie v C-skupine.
Poradie v C-skupine.Flashscore

Skupina D

Angola - Burkina Faso 2:0

Futbalisti Angoly v treťom kole skupiny D zdolali Burkinu Faso a nečakane postúpili do osemfinále z prvého miesta. Víťazný gól strelil skúsený útočník Mabululu. Prehra nemusela reprezentantov západoafrickej krajiny príliš mrzieť, keďže aj oni sa kvalifikovali do play-off.

Mauretánia - Alžírsko 1:0

O postupe outsidera rozhodol v 37. minúte Yali Dellahi. Zásah 26-ročného stredopoliara, ktorý v minulosti hral aj v najvyššej alžírskej súťaži, znamenal koniec "Púštnych líšok" na turnaji. Tím, ktorý ovládol šampionát v roku 2019, tak vypadol druhý rok po sebe už v skupinovej fáze.