Kapverdy vyhrali skupinu, Vozinha udržal čisté konto. Splnené má aj Senegal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapverdy vyhrali skupinu, Vozinha udržal čisté konto. Splnené má aj Senegal

Aktualizované
Vozinha sa teší z postupu aj čistého konta.
Vozinha sa teší z postupu aj čistého konta.Profimedia
Futbalisti Kapverd vyhrali aj svoj druhý zápas v skupine B na Africkom pohári národov a zabezpečili si prvé miesto v tabuľke, o ktoré už nemôžu prísť. V skupine C si prvú priečku zabezpečil Senegal, ktorý zdolal Kamerun. Triumfovali tiež hráči Guiney.

Skupina B

Kapverdy - Mozambik 3:0

Kapverdy vyhrali skupinu, v ktorej boli jasnými favoritmi Egypt a Ghana, pričom po dvoch stretnutiach majú na konte plný počet šiestich bodov. Egypt získal dva, takže ostrovný tím má istotu prvého miesta. O víťazný gól sa postaral krídelník Bebé, bol to jeho šiesty presný zásah za národný tím, v ktorom rodák z Portugalska debutoval len pred dvomi rokmi. Trenčiansky brankár Vozinha udržal premiérové čisté konto na africkom šampionáte. Kapverdy postúpili zo skupiny tretí raz zo svojich štyroch účastí. Mozambik ostáva s jedným bodom posledný. Ak chce postúpiť, musí zdolať Ghanu.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Skupina C

Senegal - Kamerun 2:1

Obhajca titulu zo Senegalu vyhral aj svoj druhý zápas v skupine a zabezpečil si prvé miesto, na ktorom má šesť bodov. Kamerun už mal k dispozícii Onanu, ktorý nastúpil v základnej zostave, ale na konte má iba jeden bod. Ak chce postúpiť, potrebuje nutne zdolať Gambiu. Hrdinom stretnutia sa stal útočník Ismaila Sarr, ktorý jeden gól strelil a na druhý prehral. Konečný výsledok v nadstavení upravil kapitán Mané.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Guinea - Gambia 1:0

Krátko po uplynutí 10 minút sa Guinea dožadovala penalty, ale hlavný rozhodca ju sporne neodpískal a nasledoval iba aut. Na rozdiel od arbitra nemali brankári dlho veľa práce. "Národné slony" mali síce miernu prevahu v držaní lopty, ale pevná obrana Gambie ich nepustila do blízkosti brány Baboucarra Gayeho. V 30. minúte bol k tomu najbližšie Camara, ale sám pred bránou nezvládol zakončiť. Všetko si vynahradil po zmene strán, keď sa v 70. minúte nemýlil. V záverečnom kole bude hrať Guinea vďaka výhre o postup s prvým Senegalom.