Namíbia s premiérovým postupom, oslavuje aj Mali. V štyroch zápasoch iba jeden gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Namíbia s premiérovým postupom, oslavuje aj Mali. V štyroch zápasoch iba jeden gól

Aktualizované
Africký pohár národov postupne kompletizuje postupujúcich zo skupiny.
Africký pohár národov postupne kompletizuje postupujúcich zo skupiny.AFP
Namíbia sa spamätala z vysokej prehry a v treťom kole skupiny E Afrického pohára národov remizovala s Mali 0:0. Hoci to pre ňu neznamenalo žiadny posun v tabuľke, získané štyri body v porovnaní s ostatnými tímami na tretích miestach stačili na vôbec prvý postup do osemfinále. Na turnaji sa k nim medzi 16 najlepšími tímami pridajú súperi z Mali, ako aj z Juhoafrickej republiky.

Namíbia - Mali 0:0

Hráči v modrých dresoch sa mohli ujať vedenia po štvrťhodine hry, ale ich radosť zmarilo brvno, ktoré s pomocou vybiehajúceho brankára trafil Prins Tjiueza. Najlepší strelec Mali Sinayoko bol tiež blízko k streleniu úvodného gólu zápasu, ale útočník Auxerre mieril tesne vedľa.

Tabuľka skupiny E.
Tabuľka skupiny E.Flashscore

Svoje gólové konto v tomto zápase však nerozšíril, keďže ho tréner krátko po začiatku druhého dejstva vystriedal. Stretnutie príliš futbalovej krásy ani vzruchu neprinieslo. Obaja sa rozišli bez gólov.

Južná Afrika - Tunisko 0:0

Rovnakým skóre sa skončilo aj druhé meranie síl. Futbalisti Juhoafrickej republiky začali aktívne, ale zverenci Huga Broosa si výborne plnili defenzívne povinnosti a snažili sa hroziť z protiútokov. Prvú väčšiu príležitosť v prvom polčase mal v 39. minúte Evidence Makgopa, jeho hlavička chrbtom k bráne minula pravú žrď.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil a mužstvá bojovali skôr o stred ihriska. Aj preto prítomní fanúšikovia gól nevideli. Juhoafrická republika postupuje zo skupiny, kým Tunisania, prekvapivo, končia už v skupine.

Tanzánia - DR Kongo 0:0

Hráči oboch tímov si boli od úvodných minút vedomí dôležitosti zápasu, a tak sa pred hlučnými tribúnami hral opatrný futbal, ktorý však neviedol k žiadnym veľkým šanciam. Prvýkrát sa k strele z priameho kopu dostal konžský stredopoliar Gaël Kakuta, ale jeho ďalekonosné zakončenie smerovalo priamo do brankára. Pasívne prvé dejstvo nadšených fanúšikov nepotešilo. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Obraz zápasu sa nezmenil ani na začiatku druhého polčasu. Obe mužstvá uprednostňovali skôr bezpečné prihrávky okolo stredového kruhu bez väčšej túžby skórovať. Hráči Konga sa snažili ohroziť súperovu bránu najmä po občasných dlhých nákopoch, zatiaľ čo Tanzánia podnikala útočné výpady po stranách ihriska, ktoré však väčšinou končili spätnou prihrávkou späť k obrancom. DR Kongo po troch remízach postupuje do osemfinále s tromi bodmi z druhého miesta. 

Zambia - Maroko 0:1

Prvé miesto v skupine F potvrdili futbalisti Maroka. Ako jediní dokázali v priebehu stredajšieho programu skórovať. Po dvoch víťazstvách a remíze, pričom strelili päť zásahov a iba jeden inkasovali, si podľa očakávaní zabezpečili postup zo skupiny. Semifinalista majstrovstiev sveta v Katare jasne dominoval, ale pevný obranný blok Zambie sa mu nedarilo prelomiť. Skóre otvoril až v závere prvého dejstva nie príliš viditeľný Hakim Ziyech. Zároveň spečatil konečné skóre.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore