Osimhen skóroval, Salah zabraňoval blamáži Egypta. Vozinha uspel proti Ghane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osimhen skóroval, Salah zabraňoval blamáži Egypta. Vozinha uspel proti Ghane

Aktualizované
Osimhen sa strelecky presadil, prekvapeniu však nezabránil.
Osimhen sa strelecky presadil, prekvapeniu však nezabránil.Profimedia
Africký pohár národov pokračoval v nedeľu trojitou porciou súťažných stretnutí. Prekvapenie sa zrodilo v skupine A, kde Nigéria iba remizovala s Rovníkovou Guineou a na mále mal Egypt v "béčku", ktorý takmer padol s Mozambikom. Ghana nezvládla meranie síl s Kapverdami.

Skupina A

Nigéria - Rovníková Guinea 1:1

Nigéria sa musela pred začiatkom šampionátu vysporiadať s veľkou stratou, na tréningu sa zranil kanonier Victor Boniface z Leverkusenu. V útoku sa však národný výber mohol spoľahnúť na hviezdy zo Serie A Victora Osimhena a Ademolu Lookmana

V tíme outsidera by sme podobné esá hľadali márne, akýkoľvek bodový zisk by tak pre nich bol mimoriadnym úspechom. V prvom dejstve však Nigérijčanov šokoval Iban Salvador, ktorý poslal Guineu do vedenia. O dve minúty neskôr zareagoval presným zásahom ostrostrelec SSC Neapol, to však bolo zo strany "Super Eagles" všetko a prekvapenie tak priniesol už druhý hrací deň šampionátu.

Nigérijčania nastúpia 18. januára proti Pobrežiu Slonoviny, Rovníková Guinea v rovnaký deň vyzve Guineu-Bissau.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Skupina B

Egypt - Mozambik 2:2

Mozambik mal v prvom kole skupiny na dosah svoj premiérový triumf v histórii Afrického pohára. Egypt, jeden z najväčších kandidátov na celkové prvenstvo, už od druhej minúty viedol, do druhého dejstva však vstúpil veľmi vlažne a nechal súpera otočiť skóre. Outsidera z juhovýchodu kontinentu delili od senzácie iba sekundy, v siedmej minúte nadstavenia však vyrovnal z pokutového kopu Mohamed Salah.

Ghana - Kapverdy 1:2

Ostrovania prekvapili súpera aktívnou hrou, ktorú Jamiro Monteiro pretavil v úvodný gól. "Black Stars" sa rozbiehali pomalšie, po výmene strán sa však predsa dopracovali k vyrovnávajúcemu zásahu. V závere ale defenzíva favorita kapitulovala, v nadstavenom čase zaistil Kapverďanom mimoriadne cenné víťazstvo po zmätkoch po vápne Garry Rodrigues. Teší sa aj gólman Trenčína Vozinha, ktorý odchytal celý duel.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore