Katar privíta Ázijský pohár, bude sa hrať na viacerých štadiónoch z MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Katar privíta Ázijský pohár, bude sa hrať na viacerých štadiónoch z MS

Na Ázijskom pohári sa využije 7 štadiónov z MS.
Na Ázijskom pohári sa využije 7 štadiónov z MS.Profimedia
Nadchádzajúci Ázijský pohár v Katare sa odohrá na deviatich štadiónoch vrátane siedmich, na ktorých sa konali minuloročné majstrovstvá sveta, oznámil v pondelok miestny organizačný výbor.

Turnaj bude prebiehať od 12. januára do 20. februára, pričom úvodný zápas a finále sa uskutočnia na štadióne Lusail, ktorý s kapacitou 88 966 miest hostil finále majstrovstiev sveta.

"Očakávame, že o turnaj, na ktorom budú o slávu bojovať najlepší hráči z celej Ázie, bude obrovský záujem," povedal výkonný riaditeľ výboru pre marketing a komunikáciu Hassan Al Kuwari. Pohára sa zúčastní 24 tímov rozdelených do šiestich skupín.

Sedem miest, ktoré sú známe z majstrovstiev sveta, sú štadióny Lusail, Al Bayt, Khalifa International, Al Janoub, Ahmad bin Ali, Al Thumama a Education City. Využijú sa aj ďalšie dve dejiská, stánky Jassim bin Hamad a Abdull bin Khalifa.

Katarčania sú obhajcami titulu, ktorý získali v roku 2019 po pôsobivej sérii bez prehry. Katar je v skupine A spolu s Čínou, Tadžikistanom a Libanonom.