Najväčšia prednosť Jordánska vo finále? Hráme jedným srdcom, jednou dušou, hlási Al-Ajalin

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšia prednosť Jordánska vo finále? Hráme jedným srdcom, jednou dušou, hlási Al-Ajalin

Hráči Jordánska oslavujú postup do finále ázijského šampionátu
Hráči Jordánska oslavujú postup do finále ázijského šampionátuAFP
Jordánsku stojí v ceste za vysnívanou trofejou z Ázijského pohára náročný súper - hostiteľ turnaja a úradujúci majster z Kataru. Obranca Salem Al-Ajalin (35) povedal, že najväčšou zbraňou mužstva v zápase s favoritom môže byť jednota tímu.

Jordánsko si v sobotu 10. februára od 16:00 zahrá svoje historicky premiérové finále a pred 88 000 divákmi na štadióne Lusail bude v pozícii outsidera. V rebríčku FIFA mu patrí 87. miesto, Katar sa nachádza na priečke číslo 58.

Prekvapivého finalistu bude v najväčšom vystúpení v dejinách krajiny povzbudzovať malá, ale hlasná skupina priaznivcov. Rodiny hráčov prileteli lietadlom a Al-Ajalin si myslí, že to pomôže povzbudiť tím, ktorý sa snaží o ďalší šok. O prvý sa postaral v semifinále, keď vyradil Južnú Kóreu.

"Hráme jedným srdcom, jednou dušou, sme jednotní. Dostať sa do finále je úspechom pre každého a je pekné, že naše rodiny sú s nami a budú prítomné v hľadisku," vravel jordánsky zadák a dodal: "Pre nás funguje systém od brankára až po útok. Všetci pracujeme ako jeden celok."

Reprezentačný lodivod Hussein Ammouta uviedol, že bude mať k dispozícii kompletný káder vrátane útočníkov Yazana Al-Naimata a Mousu Al-Tamariho, ktorí vystrieľali prienik zo semifinále.

"Všetci hráči sú pripravení. Zápas bude skôr technický než fyzický. Výsledky tímu sú dielom spolupráce a úsilia všetkých. Hráči sú oddaní a disciplinovaní. Nie je to však len ich bojovnosť. Do bodky dodržiavajú herný plán," vysvetlil kouč Jordánska.