Gnabrymu sa lepí smola na päty. Do hry sa vráti najskôr vo februári

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gnabrymu sa lepí smola na päty. Do hry sa vráti najskôr vo februári

Gnabry v tejto sezóne bojuje so zraneniami.
Gnabry v tejto sezóne bojuje so zraneniami.Profimedia
Nemecký futbalista Serge Gnabry (28), ktorý pôsobí v Bayerne Mníchov, sa vráti do akcie najskôr vo februári. Prezradil to jeho tréner Thomas Tuchel (50). Nemecký kanonier má natiahnuté slabiny na ľavej nohe – zranil sa v sobotňajšom zápase na pôde Franfurtu, v ktorom jeho tím prehral 1:5.

Futbalista nastúpil v 66. minúte a na ihrisku strávil len päť minút. V tejto sezóne už vynechal niekoľko týždňov pre zlomeninu ruky. "Je to pridlho. Už návrat po zlomenine ruky mu zabral nejaký čas, potom bol v ideálnej forme na tréningu, mal dobrý týždeň a zranil sa po chvíli vo Frankfurte," uviedol Tuchel.

Gnabry tak bude svojmu tímu chýbať minimálne sedem zápasov a pravdepodobne premešká aj začiatok vyraďovacích súbojov v Lige majstrov. Kanonier neprežíva najvydarenejšiu sezónu, v Bayerne pred ním dostávajú prednosť Kingsley Coman a Leroy Sané. V Bundeslige zasiahol len do piatich zápasov, z toho dvakrát nebol v základe. Zatiaľ nemá na konte gól ani asistenciu, pričom minulú ligovú sezónu ukončil so 14 gólmi a na ďalších sedem prihral.

Úradujúcich nemeckých majstrov čaká v utorok odveta skupinovej fázy Ligy majstrov proti Manchestru United. Postup i prvenstvo v A-skupine majú isté a na Old Trafforde si chcú udržať bilanciu bez prehry. Ich súper je na poslednom štvrtom mieste a bojuje o play-off, istú nemá ani jar v európskom futbale.