Historický zápas Bayernu. Tri červené a hetrik Kanea s gólom od polovice ihriska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Historický zápas Bayernu. Tri červené a hetrik Kanea s gólom od polovice ihriska

Aktualizované
Hráči Bayernu na čele s Kaneom nemali s Darmstadtom žiadne zľutovanie.
Hráči Bayernu na čele s Kaneom nemali s Darmstadtom žiadne zľutovanie.Profimedia
Program 9. kola Bundesligy pokračoval v sobotu šiestimi súbojmi. V piatich skončených udelili rozhodcovia päť červených kariet. Z toho tri v Allianz Aréne, kde mníchovský Bayern bojoval proti nováčikovi z Darmstadtu. Po zmene strán dal favorit outsiderovi poriadnu lekciu.

Bayern Mníchov - Darmstadt 8:0

Po dlhých 350 dňoch sa do brány postavil Manuel Neuer. Jednotka Bavorov sa vrátila po zranení. Naposledy stál skúsený brankár medzi tromi žrďami v novembri 2022. Po majstrovstvách sveta v Katare si počas lyžovačky zlomil nohu. Vo svojej kariére zažil najdlhšiu sériu bez zápasu. Už v úvodnej dvadsaťminútovke ukázal rozhodca stretnutia dve červené karty. Ako prvý sa v štvrtej minúte porúčal pod sprchy Kimmich. V 21. minúte ho nasledoval hosťujúciu Gjasula. V tej chvíli to bol ešte len druhý bundesligový duel v histórii, v ktorom zaznamenali v takomto krátkom čase dvoch vylúčených futbalistov. Predtým sa to stalo v máji 1999 medzi Herthou a Wolfsburgom. 

Lenže červený kartový mariáš pokračoval a v 41. minúte skončil Maglica. V tom momente to bol historický zápas, pretože nikdy pred ním sa nestalo, aby v prvom dejstve nedohrali pre vylúčenie traja hráči. Chaotický polčas sa skončil bez gólov. Po zmene strán sa začal gólový uragán, na ktorého čele bol kanonier Harry Kane. Zverenci Thomasa Tuchela nemali so súperom zľutovanie a rozstrieľali ho ôsmimi gólmi. Hetrikom sa blysol práve reprezentant "Albionu". V deviatom vystúpení sa radoval z dvanásteho presného zásahu. Stal sa prvým hráčom v nemeckej lige, ktorému sa takýto počin podaril. Gól na 5:0 bol výstavný. Kane sa trafil exportne od polovice ihriska.

Lipsko - Kolín 6:0

Divoký zápas sa odohral aj v Red Bull Aréne. Domáce Lipsko natiahlo sériu ligových zápasov bez prehry na osem duelov. Po deviatich kolách má na konte 20 bodov, čo je ich druhý najlepší zisk v tomto období v rámci Bundesligy. Len v debutovom ročníku 2016/17 malo o bod viac. K tomu nastrieľalo 25 presných zásahov, čo sa mu predtým nikdy nepodarilo. Až osem gólov z toho zaznamenal Lois Openda, čím sa zapísal do histórie Lipska. 

Bundesliga 9. kolo: 

Augsburg - Wolfsburg 3:2

Monchengladbach - Heidenheim 2:1

Werder Brémy - Union Berlín 2:0

Stuttgart - Hoffenheim 2:3