Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hummels končí v Dortmunde, novú zmluvu nedostane. V Borussii strávil takmer 13 rokov

Hummels opúšťa kabínu BVB.
Hummels opúšťa kabínu BVB.AFP
Dortmund oznámil ďalší veľký odchod. Kabínu po sezóne opustil Marco Reus (35), vo štvrtok sa s ním rozlúčil tréner Edin Terzič (41) a v piatok ho nasledoval skúsený obranca Mats Hummels (35). Druhý angažmán majstra sveta z roku 2014 v Borussii trval päť rokov, predtým v klube pôsobil v období 2008 až 2016. Medzitým si obliekal dres mníchovského Bayernu.

Nemecký stopér, ktorý má zmluvu do konca júna, v posledných týždňoch verejne kritizoval trénera. Nepáčila sa mu napríklad defenzívna taktika v semifinále Ligy majstrov, ktorá viedla k postupu cez PSG. Terzič ponúkol svoju rezignáciu a vedenie ju vo štvrtok prijalo, po čom sa v médiách objavili správy o Hummelsovom konci.

Podľa viacerých médií dostal nemecký reprezentant správu, že mu nebude ponúknutá nová zmluva. A presne to sa aj stalo, hoci on sám bol pripravený v prípade odchodu trénera predĺžiť spoluprácu. Jeho odchod klub oficiálne potvrdil v piatok popoludní.

"Milí fanúšikovia, moje pôsobenie v klube sa po viac ako 13 rokoch skončilo. Hrať za BVB predstavovalo česť a privilégium, klub a jeho fanúšikovia predstavujú niečo výnimočné a pre mňa osobne dokonca niečo oveľa viac," povedal Hummels na rozlúčku.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým zamestnancom za prácu, ktorú odviedli, ako aj trénerom a spoluhráčom, s ktorými som hral. Budem Borussii držať palce, naďalej budem sledovať jej výkony a snáď z času na čas navštívim aj štadión," dodal.

Hummels prešiel mládežníckou akadémiou Bayernu, roku 2016 sa na tri sezóny vrátil do Bavorska a potom sa presunul späť do Vestfálska. Za BVB nazbieral celkovo 508 súťažných štartov a v tomto smere je druhý za Michaelom Zorcom (572). Mužstvu pomohol k dvom majstrovským titulom a rovnakému počtu triumfov v Nemeckom pohári.