Keď debakel, tak od Frankfurtu. Bayern s predvianočnou nádielkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Keď debakel, tak od Frankfurtu. Bayern s predvianočnou nádielkou

Aktualizované
Frankfurt do čoho kopol, to prakticky skončilo v sieti Bayernu.
Frankfurt do čoho kopol, to prakticky skončilo v sieti Bayernu.Profimedia
Futbalisti Bayernu Mníchov si v Bundeslige pripísali prvú prehru v sezóne. Eintrachtu Frankfurt podľahli v sobotňajšom stretnutí 14. kola vysoko 1:5.

Eintracht Frankfurt - Bayern Mníchov 5:1

Už pred stretnutím priznal obavy lodivod Thomas Tuchel. Bayern sa ocitol v nezvyčajnej situácii. Týždeň iba trénoval, bez herného vyťaženia, keďže duel s Unionom sa mu presunul a v týždni, pre skoré vypadnutie, sa v pohári predstaviť nemohol. Nemcov zmäzok sa preniesol aj na trávnik. Na ňom už krátko po polhodine hry domáci vyhrávali o tri góly. Kimmich do prestávky síce znížil, ale zo strany Bavorov to bol posledný nádych. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Po zmene strán smršť pokračovala ďalšími dvomi zásahmi. Druhý gól dal Dina Ebimbe a desať minút po ňom spečatil rezultát Knauff. Hráči Toppmollera prekonali proti Bayernu viacero míľnikov. Po 36 minútach viedol s obhajcom titulu trojgólovým rozdielom naposledy Werder Brémy v máji 2004 v Mníchove. Aby toho nebolo málo, tak päťgólov po 60 minútach v Bundeslige strelil Mníchovčanom taktiež Frankfurt, ale v roku 1975, keď vyhral 6:0.

Eintracht ukončil sériu troch zápasov bez víťazstva. Obhajca strácal na lídra z Leverkusenu tri body. "Farmaceuti" majú duel k dobru. Futbalisti Bayernu vo svojej histórii v najvyššej nemeckej súťaži prehrali len štyrikrát štyrmi alebo viac gólmi. Dvakrát z toho proti Frankfurtu (predtým v novembri 2019).

Bundesliga - 14. kolo:

Heidenheim - Darmstadt 3:2

Union Berlín - Borussia Mönchengladbach 3:1

Wolfsburg - Freiburg 0:1 

Werder Brémy - Augsburg 2:0 

Dortmund - Lipsko 2:3