Mainz druhý raz v sezóne mení trénera, Siewert vydržal v klube len tri mesiace

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mainz druhý raz v sezóne mení trénera, Siewert vydržal v klube len tri mesiace

Siewert si svoje pôsobenie v Mainzi predstavoval určite inak.
Siewert si svoje pôsobenie v Mainzi predstavoval určite inak.Profimedia
Jan Siewert (41) už nie je tréner futbalistov 1. FSV Mainz 05. Vedenie nemeckého klubu ho prepustilo po sérii 11 zápasov bez víťazstva v najvyššej súťaži.

Štyridsaťjedenročný nemecký kouč vydržal na lavičke Mainzu iba tri mesiace. Kormidlo prevzal vlani v novembri po Bo Svenssonovi, najprv ako dočasný tréner a následne podpísal s klubom riadnu zmluvu až do roku 2026. Mainz vyhral prvý zápas pod jeho vedením, keď zdolal Lipsko, no napokon to bolo Siewertovo jediné víťazstvo v 21 stretnutiach vo všetkých súťažiach.

Mainzu reálne hrozí zostup do druhej Bundesligy, prvý od roku 2009. Po nedeľnej prehre so Stuttgartom (1:3) figuruje v tabuľke so ziskom 12 bodov na predposlednom 17. mieste, pričom od pätnásteho Unionu Berlín ho delí deväť bodov. Na šestnásty 1. FC Kolín, ktorý si momentálne drží barážovú priečku, stráca po 21. kole štyri body.

"Naša pozícia v boji o záchranu sa v uplynulých týždňoch jasne zhoršila. Trénerskú zmenu považujeme v tejto situácii za nevyhnutný krok," citovala agentúra DPA športového riaditeľa klubu Christiana Heidela.

Podarí sa Mainzu udržať sa medzi nemeckou elitou?
Podarí sa Mainzu udržať sa medzi nemeckou elitou?Flashscore