Máme na viac, to je na tejto kríze frustrujúce. Útočník Unionu Berlín verí v zlepšenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Máme na viac, to je na tejto kríze frustrujúce. Útočník Unionu Berlín verí v zlepšenie

Podľa Kaufmanna si už hráči Unionu siahli na dno.
Podľa Kaufmanna si už hráči Unionu siahli na dno.Profimedia
Mladý zakončovateľ Mikkel Kaufmann (22) tvrdo bojuje o miesto v útoku Unionu Berlín, no medzitým poskytol rozhovor dánskej mutácii Flashscore Správ. Zameral sa v ňom na krízu, ktorou nemecký klub v tejto sezóne prechádza. Tím vyhral zatiaľ len štyri z 22 zápasov vo všetkých súťažiach.

V aktuálnej sezóne klub zažil nielen vyvrcholenie dlhoročnej tvrdej práce napriek zďaleka najmenšiemu bundesligovému rozpočtu v podobe účasti v Lige majstrov, ale aj k prepadu neuveriteľných rozmerov, ktorý si málokto vedel predstaviť, keď tím v minulej sezóne skončil v nemeckej Bundeslige na štvrtom mieste.

V Lige majstrov sa prezentovali sebavedomo a takmer dvakrát uhrali body proti Realu Madrid. Okrem toho remizovali 1:1 s Neapolom na štadióne Diega Maradonu. V domácej lige sa však Unionu Berlín vôbec nedarí, čo podčiarkol aj minulý víkend, keď prehral s Bochumom 0:3 a klesol na nelichotivé 15. miesto s deprimujúcim skóre 15:31.

Posledné výsledky Unionu.
Posledné výsledky Unionu.Flashscore

To sa prirodzene podpísalo na nálade v klube, hovorí Kaufmann, ktorý prišiel vlani v lete z FC Kodaň po dvoch hosťovaniach v HSV a Karlsruhe. "Bolo to naozaj ťažké obdobie, ktorým sme sa museli prehrýzť. Veľa dní, keď to bolo na tréningoch veľmi ťažké a ľudia vešali hlavy, ale myslím si, že je to prirodzené," povedal 22-ročný útočník.

"Naozaj si myslím, že sme si museli siahnuť hlboko do svedomia, pretože sme mali veľa krízových stretnutí, na ktorých sme hľadali riešenia na všetky negatívne veci, ktoré sa diali na ihrisku. Myslím si, že naša kvalita v tíme je taká veľká, že sme sa do tohto obdobia nemali dostať a o to viac nás to frustrovalo," myslí si Kaufmann.

Rodák zo severného Jutska musí v Unione Berlín vynaložiť maximálne úsilie, aby mal šancu prebojovať sa do zostavy a udržať sa v nej. O veľmi obmedzené miesta súperí so skúsenými a osvedčenými útočníkmi ako Kevin Behrens, Kevin Volland a Sheraldo Becker. "V tejto spoločnosti je to naozaj ťažké, pretože nemôžete spomaliť, aby ste s týmito hráčmi udržali krok," vie dánsky mládežnícky reprezentant.

Volland (na lopte) patrí k preferovaným útočníkom.
Volland (na lopte) patrí k preferovaným útočníkom.Profimedia

"Bol to obrovský skok. Oveľa väčší, ako som očakával. Tempo a intenzita boli oveľa vyššie, než na aké som bol zvyknutý v Karlsruhe. Každý deň som vystavený fyzickej a technickej výzve, ale aj to znamená, že si myslím, že som sa v poslednom čase veľmi rozvinul," teší sa Kaufmann.

Pre veľkú konkurenciu na pozíciách v útoku v Unione Berlín sa v tejto sezóne objavil zatiaľ len ako náhradník, ale to, že vidí východisko zo svojej situácie, zvýraznil približne pred týždňom, keď strelil svoj prvý gól za klub pri víťazstve 3:1 nad Borussiou Mönchengladbach.

Kaufmann a jeho ostatné sezóny.
Kaufmann a jeho ostatné sezóny.Flashscore

"Samozrejme, bolo skvelé skórovať. Zvýšilo to moju nádej, že dostanem viac šancí. Viera, že môžem byť súčasťou základnej zostavy však bola vždy prítomná, inak by som do klubu nikdy neprišiel. Nie je to len o góle, ale aj o bojovnosti, ktorou som sa denne na tréningu snažil ukázať, že na to mám," uzavrel Dán.

Kaufmann by mohol dostať ďalšiu šancu v ofenzíve a vylepšiť postavenie Unionu v tabuľke už v stredu, keď Berlínčania nastúpia v ligovom zápase proti Kolínu.