Reus na odchode z Dortmundu? Po tejto sezóne by sa mohol vrátiť do Mönchengladbachu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reus na odchode z Dortmundu? Po tejto sezóne by sa mohol vrátiť do Mönchengladbachu

Vráti sa Reus do Mönchengladbachu?
Vráti sa Reus do Mönchengladbachu?Profimedia
Nemecký stredopoliar Marco Reus (34) by sa podľa informácií denníku SportBild mal po sezóne rozlúčiť s Dortmundom a vrátiť do svojho bývalého klubu Borussia Mönchengladbach.

Rodák z Dortmundu a odchovanec tamojšej Borussie sa do veľkého futbalu dostal cez Ahlen práve v drese Mönchengladbachu, kde strávil tri sezóny a kúpil ho BVB. V lete podpísal predĺženie kontraktu o jeden rok, ale teraz sa tak podľa všetkého nestane a Reus po skončení zmluvy ako voľný hráč zamieri na inú adresu. V Nemecku sa už špekuluje o veľkom návrate.

Na jar oslávi 48-násobný reprezentant svojej krajiny 35. narodeniny. Po dvanástej sezóne vo Vestfálsku by sa mal rozlúčiť s klubom, za ktorý odohral 410 zápasov, strelil 167 gólov a dvakrát získal Nemecký pohár. Trikrát sa stal najlepším hráčom Bundesligy. V drese Mönchengladbachu absolvoval Reus 109 duelov a 41-krát rozvlnil siete súperov.

Štatistiky Marca Reusa.
Štatistiky Marca Reusa.Flashscore

"Ak by sa Reus chcel vrátiť späť do Gladbachu, išlo by o nesmierne atraktívny ťah. Najdôležitejšou vecou budú financie. Nemôže sa porušiť platová štruktúra. Vďaka jeho skúsenostiam by išlo o dobrú voľbu. Môj obľúbený hráč Rocco Reitz by sa mohol od neho veľa naučiť. Reus vie chladnokrvne premeniť šance. To je vlastnosť, ktorá súčasnému tímu chýba," myslí si Wolfgang Kleff, bývalý dlhoročný brankár Mönchengladbachu a majster sveta z roku 1974.