Stuttgart opäť rozdával radosť. Guirassyho formu pocítila aj deravá obrana nováčika

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stuttgart opäť rozdával radosť. Guirassyho formu pocítila aj deravá obrana nováčika

Serhou Guirassy strelil Darmstadtu dva góly.
Serhou Guirassy strelil Darmstadtu dva góly.AFP
Rozbehnutý Stuttgart v piatom kole Bundesligy potvrdil skvelú formu, keď doma zdolal Darmstadt 3:1. Opäť žiaril Serhou Guirassy (27), ktorý asistoval pri prvom góle svojho tímu a sám strelil ďalšie dva. Africký útočník tak v posledných piatich súťažných zápasoch za klub vsietil neuveriteľných 11 gólov a nahlas si pýta lepší angažmán. Domáci si zároveň pripísali štvrté víťazstvo a posunuli sa na čelo ligy.

Stuttgart - Darmstadt 3:1

Hráči v bielych dresoch boli od úvodných minút aktívnejší a súpera takmer nepustili na svoju polovicu. V 17. minúte však stopér Stuttgartu Zagadou umlčal domáce publikum, keď si nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete po krížnej prihrávke z pravej strany - hostia sa tak z prvej pološance ujali vedenia. Radosť však nováčikovi súťaže vydržala len päť minút, následne Guirassy odviedol skvelú prácu telom.

Chrbtom k bráne si loptu priťukol do pokutového územia, odkiaľ po zemi prestrelil hosťujúceho brankára Enzo Millot. Autor asistencie, ktorý je od začiatku sezóny vo fantastickej forme, udrel po polhodine hry a nádhernou bombou pod brvno poslal domácich do vedenia.

"Die Lilien" po hodine hry opäť inkasovali a opäť bol pri tom Guirassy. Tentoraz nezastaviteľný útočník posunul loptu do pokutového územia na Chrisa Führicha, ktorý presne zakončil k pravej žrdi. Gól však následne odobral videorozhodca, ktorý zistil ofsajd.

Hostia sa nevzdávali, ale ich snaha o vyrovnanie bola takmer nulová. V nadstavenom čase uzavrel skóre duelu opäť Guirassy.