Do Premier League postúpi Luton alebo Coventry, rozhodne sa vo Wembley

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do Premier League postúpi Luton alebo Coventry, rozhodne sa vo Wembley

Po domácej odvete vbehli v Lutone na ihrisko fanúšikovia a oslavovali s hráčmi, aj keď ostáva spraviť ešte jeden krok.
Po domácej odvete vbehli v Lutone na ihrisko fanúšikovia a oslavovali s hráčmi, aj keď ostáva spraviť ešte jeden krok.Profimedia
Futbalisti Lutonu Town a Coventry City sa dostali do finále play-off The Championship o postup do Premier League. Vo Wembley sa proti sebe postavia 27. mája. Víťaz spoločne s Burnley a Sheffieldom United zamieri do najvyššej súťaže.

Luton Town - Sunderland 2:0 (2:0)

Góly: 10. Osho, 43. Lockyer

/prvý zápas: 1:2, postúpil Luton/

Luton Town si žije svoj príbeh a môže ho korunovať o desať dní. Ak by tento tím postúpil do Premier League, spečatil by neuveriteľnú cestu z piatej najvyššej súťaže, kde bol ešte v roku 2014, až medzi elitu.

Rozpočet klubu je pritom iba zhruba osem miliónov eur a väčšinu hráčov získava zadarmo alebo na hosťovania. Pelly Ruddock-Mpanzu môže byť prvým futbalistom histórie, ktorý postúpi z piatej ligy cez každú ďalšiu až do Premier League. Bol v tíme pri posune do štvrtej, tretej aj druhej najvyššej súťaže.

Sunderland síce doma úvodné stretnutie semifinále vyhral tesne 2:1, ale tento náskok Luton, tretí tím dlhobej súťaže, zmazal už v desiatej minúte, kedy sa presadil Osho a tesne pred prestávkou strelil druhý gól Lockyer. Domáci navyše mali stretnutie pod kontrolou, "čierne mačky" sa do šancí nedostávali.

Middlesbrough - Coventry City 0:1 (0:0)

Góly: 57. Hamer

/prvý zápas: 0:0, postúpilo Coventry/

Aj druhý účastník finále je veľmi prekvapivý, pretože Coventry vyradilo Middlesbrough. O jediný gól dvojzápasu sa postaral Gustavo Hamer.