Mágia tabuľky Championship. Do Premier League može postúpiť aj tím z 12. miesta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mágia tabuľky Championship. Do Premier League može postúpiť aj tím z 12. miesta

Najlepšie východisko si vybojoval tím Coventry.
Najlepšie východisko si vybojoval tím Coventry.Profimedia
Championship, druhá najvyššia anglická súťaž, je mnohými považovaná za najťažšiu ligu sveta. Najmä ak sa berie do úvahy náročnosť na ceste za postupom o poschodie vyššie. Svoje čaro potvrdzuje aj tento rok, čoho dôkazom je vyrovnanosť boja o strategické pozície päť a šesť.

Tabuľkové postavenie už dlhšie nemusí riešiť Burnley, ktoré si s veľkým predstihom zaistilo postup do Premier League. Istotu prieniku vyšperkovali zverenci Vinceta Kompanyho v utorok 25. apríla, keď si výhrou v Blackburne dve kolá pred koncom zabezpečili zisk titulu. O deň neskôr sa na zoznam istých postupujúcich pridal aj Sheffield United - "The Blades" pokorili West Bromwich a druhé miesto im už nikto vziať nemôže.

Formát súťaže je nastavený tak, že najlepšiu dvojicu doplní tretí tím, ktorý však musí vzísť z play-off mužstiev nachádzajúcich sa na tretej až šiestej priečke. Do týchto bojov už bez pochýb postúpia Luton Town a Middlesbrough, obaja účastníci si medzi sebou rozdelia tretí a štvrtý stupienok.

Viac než zaujímavé to začína byť až v bitke o kľúčovú piatu a šiestu pozíciu. Do záveru aktuálneho ročníka zostáva každému z ašpirantov na tieto posty odohrať dva duely a pohľad na tabuľku sľubuje obrovskú drámu. Veď medzi piatym Coventry a dvanástym tímom Swansea je rozdiel iba štyroch bodov.

Vyrovnaná situácia v boji o nádej na postup
Vyrovnaná situácia v boji o nádej na postupFlashscore

Žiadnu veľkú nápovedu neponúka ani program bojujúcich kádrov, pretože každého z nich zväčša čakajú merania síl s protivníkmi z hornej polovice tabuľky. Jediným nesporným faktom je, že osud má najpevnejšie vo vlastných rukách spomínané Coventry so 66 bodmi. V prípade dvoch trojbodových ziskov sa nemusí obzerať za svoj chrbát a môže sa tešiť na barážové stretnutia o Premier League, ktoré vyvrcholia finálovým súbojom na slávnom Wembley.

Najlepšiu formu pred zlomovou časťou sezóny však vykazuje takisto už spomenuté mužstvo Swansea, ktoré si z ostatných siedmich duelov pripísalo šesť výhier a jednu remízu.

Matematika hovorí jasnou rečou - dva zápasy, dve voľné miestenky a osem konkurentov. Kto sa prebojuje do najlepšej šestice a udrží si nádej na vytúžený prienik medzi elitu anglického futbalu?